22_03_29_erdmost_nincskep

A másfél méteres távolságtartás nem túl reális elvárás

22_03_29_erdmost_nincskep

A másfél méteres távolságtartás nem túl reális elvárás

A maszkviselés, a távolságtartás és a folyamatos fertőtlenítés csak egy aprócska szelete annak, amire a nevelési intézményekben az elkövetkezendő hónapokban kiemelt figyelmet kell fordítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár hagyományos módon indult a tanév, a köznevelési intézményeknek fel kellett készülniük a védekezésre és a megelőzésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamennyi óvoda, iskola részére eljuttatta a 2020/2021. tanév kezdésére és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési tervet. Lehóczki Anna Elvira, az Érdi Kincses Óvoda intézményvezetője elmondta, a dokumentum nem tesz különbséget iskolák és óvodák között. Ez egy központi intézkedési terv, ennek alapján kellett elkészíteniük a saját protokolljukat, vagyis a központi intézkedési tervben foglalt pontokat a saját intézményükre kellett szabni. A protokoll kitér többek között a tanév előtti fertőtlenítésre és takarításra, a kézmosás, távolságtartás, maszkviselés szabályaira, a rendezvények megszervezésére, az étkeztetésre, az egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítására, továbbá arra, hogy mi a teendő beteg gyermek, illetve fertőzéssel érintett intézmények esetén. „Ajánlott a másfél méter távolság betartása, amit egy iskolában könnyebb elérni, itt az óvodában legfeljebb arra tudunk figyelni, hogy minél nagyobb térben tudjanak játszani a gyerekek, minél többet legyenek a szabad levegőn. A másfél méteres távolságtartás betartása ilyen kicsi gyerekeknél nem túl reális elvárás. Senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz ebből a járványból, mi igyekszünk mindent megtenni, hogy meg tudjuk akadályozni a terjedését. Köszönjük a szülők együttműködését, megértését és türelmét, és továbbra is mindenkit arra kérünk, fogadják el ezt a helyzetet, hiszen arra törekszünk, hogy a gyerekek, a dolgozók és természetesen a szülők egészségét is meg tudjuk őrizni” – mondta a Kincses Óvoda vezetője.

Szilasné Mészáros Judit, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetője arról számolt be, hogy mind a szülők, mind a diákok rendkívül együttműködőek. „Az adott javaslatokat maximálisan betartjuk, már nemcsak a közösségi terekben, hanem amennyiben lehetséges a tanórákon is maszkhasználatot kérünk a tanulóktól. A beléptetéskor rendelkezésre áll vírusölő kézfertőtlenítő, illetve a központi helyeken, a folyosókon, az öltözőkben, valamint a büfé és az étterem területén szenzoros készülékeket is felszereltek. A csengetési rendünket is átalakítottuk, 35 perces órákat tartunk, így a meghosszabbított szünetekben lehetőség van a tantermek fertőtlenítésére. Én abban reménykedem, hogy a jelenlegi tanítási rendet, ha nem is a megszokott módon, hiszen például rengeteg közösségi program marad el, minél tovább fenn tudjuk tartani. Azt szeretnénk, hogy a digitális oktatáshoz csak részben vagy esetenként kelljen fordulnunk. A legfontosabb szülői felelősség változatlanul az, hogy lázas vagy bármilyen egyéb tüneteteket produkáló gyereket ne küldjenek iskolába.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email