22_03_29_erdmost_nincskep

Őszköszöntő a múzeumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Őszköszöntő a múzeumban

Érd és környékének természeti értékeit és közvetlen környezetünk, a kert világát is jobban meg lehet ismerni szeptember 26-án szombaton 14-17 óra között a Magyar Földrajzi Múzeum őszköszöntő rendezvényén. A családokat biológia show-val, állati nyomozással, játszóházzal és kézműveskedéssel várják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fekete-Mácsai Anetta, a múzeum igazgató-helyettese az Érd Fm 101.3 megkeresésére elsorolta, hogy lesz biológia show Sipos Györggyel, aki sok humorral sok-sok ismeretanyagot képes átadni a gyerekeknek. Aztán lehet nyomozni Horváth Szandrával, méghozzá ajándékért cserébe. A kézműveskedés sem maradhat el: Polgár Ágnessel növényi terméseket, kökényt, csipkebogyót, gesztenyét fabrikálhatnak a gyerekek speciális anyagból. Aztán méhecskéket lehet gyöngyből életre kelteni Nagy Gyöngyivel. Sőt, az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesülettel odúkat is készíthetnek a gyerekek.

A kicsit nagyobbak, avagy a felnőttek sem fognak unatkozni: őket a fonott madáretető készítésébe avatja majd be Hídvégi Borbála, Mazány Ákos és Szabó Csilla. Aki részt szeretne venni ezen a programon, az regisztrálja magát előzetesen a múzeum e-mail címén: info@foldrajzimuzeum.hu A Kertbarát Kör ahhoz ad tanácsokat, hogyan tehetjük madár- és rovarbaráttá kertünket.Valamint bemutatkozik az eseményen az Érdi Vadmadár- és Vadállatmentő Szolgálat is. A madárbarát kert jegyében pedig lehetőség lesz virágos és bogyós cserjék cseréjére a rendezvényen.

Természetesen a program ideje alatt a múzeum állandó kiállításai is ingyen megtekinthetőek. 

A járványügyi helyzet miatt a szervezők kérik, hogy a bár a múzeumkertben rendezik a programokat, mindenki viseljen maszkot és minél többször használják majd az asztalokra kihelyezett kézfertőtlenítőket is. 


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email