22_03_29_erdmost_nincskep

Hőmérsékletmérő testszkenner Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Hőmérsékletmérő testszkenner Törökbálinton

Az országban elsőként méri testszkenner a tanulók testhőmérsékletét a törökbálinti iskolákban. Törökbálint Város Önkormányzata az intézményekbe járó tanulók gördülékeny testhőmérséklet-méréséről jóval az előírt határidő előtt gondoskodott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország kormánya október elsejétől kötelezi az iskolákat a belépők hőmérsékletének mérésére. Elek Sándor, Törökbálint polgármestere a kormány döntését megelőzően határozott a modern testszkennerek beszerzéséről.

A városvezető elmondta, hogy a tanévkezdés óta szigorúan csak maszkban, testhőmérséklet mérést és kézfertőtlenítést követően lehet belépni az intézményekbe, de a beléptetés eddig lassan működött, ráadásul túl közeli kontaktusba kerültek egymással a diákok és a pedagógusok. „Törökbálint mindhárom oktatási épületét ellátta az eszközzel, mely alkalmas az azonnali, nagy pontosságú és távolról történő hőmérsékletmérésre, ezáltal biztosítva a folyamatos áthaladást. Az iskolások folyamatos haladás mellett, a szociális védőtávolság betartásával tudnak majd bejutni az épületbe.” – mondta el Elek Sándor, majd hozzátette: „Az eszköz 10 perc alatt 600 tanuló hőmérsékletét tudja ellenőrizni. A diákoknak szinte meg sem kell állniuk, csak elsétálnak a testszkenner előtt és egyetlen másodperc alatt több száz mérési pont alapján egy algoritmus kiszámolja az illető testhőmérsékletét.”

A szkennereket szeptember 21-én helyezték üzembe, elsőként a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában, majd a Zimándy Ignác Általános Iskolában.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email