22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nem törhet meg a széria!

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nem törhet meg a széria!

Már tizennégyszer találkozott egymással a bajnokságban az ÉRD és az MTK Budapest, azonban az ÉRD pályaválasztásával még nem szereztek pontot a fővárosi kék-fehérek. Ezt a szériát tartaná meg szeptember 23-án, 18 órától kezdődő találkozón is Horváth Roland együttese.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizennégy bajnoki és két barátságos mérkőzést játszott egymással az ÉRD és az MTK Budapest, amióta a Budapesti SE-ből átalakult a fővárosi együttes. Ebből az ÉRD tizennégyszer győzött egy döntetlen és egy vereség mellett – az említett két pontszerzést az Elektromos Sportcsarnokban érte el az MTK.

Ennek ellenére a nyáron új alapokra helyezett ÉRD-nek nem lesz egyszerű dolga, hiszen már az előző idényben is látható volt, mekkorát fejlődtek a kék-fehérek Golovin Vlagyimir keze alatt, s hetedikként is zárták a 2019/20-as csonka idényt.

Az új szezonban sem lett gyengébb az MTK, annak ellenére sem, hogy egyik legjobbja, Tóth Eszter elhagyta a csapatot és Mosonmagyaróvárra igazolt.

Az MTK az idei szezonban eddig három mérkőzést játszott le. Először hazai környezetben viszonylag könnyedén, hét góllal verte az Alba Fehérvárt, majd sima meccsen kapott ki Vácott. Legutóbb pedig egy rendkívül kiélezett találkozón szenvedett egygólos hazai vereséget a Mosonmagyaróvártól.

Ezt követően Szöllősi-Zácsik Szandráék előbb a Kisvárdával, majd a Békéscsabával is összecsaptak volna, de a koronavírus-járvány miatt egyik találkozóra sem került sor, így az MTK tíz napot készülhetett az ÉRD elleni meccsre.

Horváth Roland együttesének legjobbja az eddig négy mérkőzésen 31-szer eredményes Walfisch Mercédesz, aki után Szabó Kitti 19, Király Réka 14, Mód Noémi pedig 10 góllal áll a házi góllövőlistán. Ezzel szemben az MTK-nál az eddigi három bajnokin szépen elosztották a gólokat a játékosok egymás között, hiszen a 16 gólos Pál Tamara mögött Szöllősi-Zácsik Szandra 14, Dakos Noémi 13, Dávid-Azari Fruzsina és Pelczéder Orsolya 12, Szekerczés Luca pedig 9 gólt szerzett.

„Az előző debreceni mérkőzés hibáiból szeretnénk tanulni és azokat kijavítani. A héten a lányokkal nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre mind taktikailag, mind fizikailag! Szeretnénk a két pontot itthon tartani, ehhez kérjük a szurkolóink segítségét kérni, jöjjenek és buzdítsanak minket a pályán, mint nyolcadik ember!”

– fogalmazott Csáki Lilla, az ÉRD szélsője. 

A szeptember 23-án, 18 órakor kezdődő ÉRD–MTK Budapest mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti.

FRISSÍTÉS! AZ ÉRD hivatalos közleményt adott ki

HIVATALOS KÖZLEMÉNY
2020. szeptember 21-én felnőtt női kézilabdacsapatunk több tagjánál betegségre utaló tünetek jelentkeztek. Klubunk a járványegészségügyi protokoll szerint minden intézkedést megtett.
Az elkülönített játékosokon PCR-tesztet végeztettünk, egy játékos első teszt eredménye megérkezett, negatív. A többiek első eredményére jelenleg is várunk, a következő teszt eredménye a hét második felében várható.
Az Érdi Sport Kft kezdeményezte a soron következő mérkőzés elhalasztását. Az MTK Budapest csapatának vezetősége a közös megegyezéssel történő halasztáshoz nem járult hozzá, így a 2020.09.23-i, 18:00 órai ÉRD Arénában rendezendő ÉRD – MTK Budapest mérkőzés lejátszásra kerül.
A vírus további terjedésének meggátolása ügyében a jövőben is mindent elkövetünk a játékosok, stábtagok és valamennyi munkatársunk egészségének megóvása érdekében.
Érdi Sport Kft.

Női kézilabda NB I, 6. forduló
09.23., 18.00:
ÉRD–MTK Budapest

Mint korábban beszámoltunk róla, Az ÉRD Aréna vezetősége és az Érdi Sport Kft. közös döntése alapján a 2020/2021-es NB I-es bajnokság ÉRD felnőtt női kézilabda csapata mérkőzései az ÉRD Arénában nyílt kapusak! A klub és a létesítmény viszont arra kérik a szurkolókat, hogy a beléptetési rendszer kötelező szigorítása (testhő mérés, távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés) miatt időben érkezzenek a mérkőzésre. Felhívták a figyelmet rá, hogy a maszk használata az ÉRD Aréna teljes területén kötelező, anélkül tilos a belépés!

Az ÉRD jelenleg szünetelteti a bérletértékesítést, ellenben a 2019/20-as idényre vonatkozó bérlettel rendelkező szurkolók az új idény első három hazai mérkőzésére térítésmentesen bemehetnek, amely még a szeptember 23-i MTK Budapest elleni mérkőzésre is vonatkozik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email