22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember végéig még igényelhető a tanévkezdési támogatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szeptember végéig még igényelhető a tanévkezdési támogatás

Eddig több mint ötszáz gyermek részére állapították meg a jogosultságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Önkormányzat tanévkezdési támogatást nyújt annak a kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114 000,- Ft-ot, és gyermeke bölcsődei, óvodai nevelésben vesz részt, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul. A támogatás összege gyermekenként 10.000 forint.

Tavaly 510 családot, azaz 945 gyermeket segített tanévkezdési támogatást az önkormányzat. Idén szeptember közepéig 257 család, azaz 516 gyermek részére állapították meg a jogosultságot. Mint a Humán Irodától megtudtuk, ilyenkor, szeptember közepén-végén még nagyon sokan élnek a lehetőséggel.

A támogatás igénylésére a rendkívüli települési támogatás – természetbeni nyomtatvány elérhető a város honlapján (Települési támogatás – pénzbeli), illetve papír alapon, Polgárok Háza Ügyfélszolgálatán, munkaidőben, valamint a  Polgármesteri Hivatal Humán Irodáján. 

A kérelmet postai úton, ügyfélkapun keresztül (E-papír szolgáltatással ), valamint e-mailben, elektronikus aláírással ellátva (az ingyenes AVDH szolgáltatáson keresztül) az onkormanyzat@erd.hu e-mail címre, vagy személyesen lehet benyújtani.

A kérelemhez az alábbi igazolásokat kell benyújtani: a családban élők (a kérelem benyújtását megelőző hónapról) jövedelemigazolása, 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolás, nagykorú gyermek esetén tanulói jogviszony igazolása.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email