22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi énekművésznek is becsengettek

22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi énekművésznek is becsengettek

Az Érd Városáért kitüntetett énekművész, operettprimadonna és zenepedagógus mozgalmas heteket hagyott maga mögött sok élménnyel és találkozással, fellépésekkel, mégis várta már az iskola kezdetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szóka Júlia ugyanis művészi munkája mellett csaknem húsz éve a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskolában az énektanításban is jeleskedik.

Hogyan telt a nyara?

Nagyon jól, hiszen a pihenés és a munka ideális egyensúlya jellemezte az elmúlt heteket. A számomra is újdonságnak számító és kicsit fárasztó online-tanítás után, júliusban, egy kéthetes hévízi beutaló jelentett teljes kikapcsolódást, de örömömre, több hónap kényszerű kihagyása után, végre eleget tehettem egy fellépésnek is. A koronavírus járvány miatt, sajnos, több előadásom elmaradt a tavasszal és nyáron, és már nagyon ki voltam éhezve a színpadra, illetve a közönség szeretetére. Szerencsére, augusztusban két jelentősebb meghívásnak is eleget tehettem, Tésen egy órás műsorom volt egy kiváló cigányzenekarral, Veszprémben pedig részt vehettem a rangos Rátonyi Róbertről elnevezett operettfesztivál nyitó ceremóniáján, amelynek házigazdája, a kitűnő színész, Gálvölgyi János volt, akivel sok év után találkoztam újra. A Mikroszkóp Színpadon ismerkedtünk meg még annak idején, ahová Sas József hívott át nem egyszer a szemben lévő Operettszínházból, hogy népszerű dalokkal színesítsem vidám műsorát.

Rátonyi Róbert hozta önt össze hosszú idő után újra Gálvölgyi Jánossal. A Kossuth-díjas művész éveken át egy öltözőben öltözött a Thália Színházban a híres bonvivánnal. Ön is ismerte Rátonyi Róbertet?

Ifjú primadonnaként sajnos már nem találkozhattam vele, mert a Budapesti Operettszínház egykori koronázatlan királya éppen abban az évben, 1992-ben hunyt el, amikor Veszprémben velem rendezte volna meg a Csárdáskirálynőt, amelyben a címszerepet kaptam meg. De Jánostól tudom és olvastam tőle, milyen hálás a sorsnak, amiért Rátonyitól és más igazi nagyságtól, például, Márkus Lászlótól és Körmendi Jánostól mennyit tanulhatott a színészi mesterségből. Én is szerencsés vagyok e tekintetben, mert az Operettszínházban rengeteget tanultam e műfaj nagyjaitól, a három Marikától, Németh, Medgyessy és Tiboldi Marikától, valamint Zentai Annától.

Ön kinek adja át tudását?

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola hallgatóinak, akik nagyon tehetségesek. Már alig várom, hogy újra találkozzak velük. Remélem, ősszel, nemcsak online.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email