22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalmat rendelt el az EMMI a szociális intézményekben

22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalmat rendelt el az EMMI a szociális intézményekben

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében – közölte a Magyar Távirati Irodával az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az EMMI közlése szerint a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. A tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.

A szociális intézmények csak indokolt esetben – munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, a vezető engedélyével – lehet elhagyni. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók. A minisztérium kitér rá, új ellátottat csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírusteszt birtokában vehetnek fel az intézmények. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalanok átmeneti menedékére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont egészségügyi intézménybe kell szállítani.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email