22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: vereséggel kezdte a szezont a 5 Stars

22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: vereséggel kezdte a szezont a 5 Stars

Izgalmas mérkőzésen kapott ki 7–5-re hazai pályán, az ÉRD Arénában a 5 Stars Érdi VSE futsalcsapata az NB II Nyugati csoportjának nyitókörében a Szigetszentmiklóstól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Viszonylag rövid felkészülési időszak után a jó erőkből álló és több NB I-es múlttal rendelkező játékost felvonultató Szigetszentmiklóst fogadta a futsal NB II Nyugati csoportjának első fordulójában az előző szezon Magyar Kupa-bronzérmese, a 5 Stars Érdi VSE.

Varga László vezetőedzőnek nem volt sok gondja az összeállítást illetően, hiszen szinte teljes kerettel állhattak ki az érdiek.

Ennek ellenére egy kijátszott akció végén a hatodik percben a vendégek kerültek előnybe, akik egy hazaadás miatti közvetett szabadrúgásból nem sokkal később megduplázták előnyüket.

Igaz, a feljavuló érdi játéknak köszönhetően előbb Horváth Tamás szépített, majd H. Zováthi Bendegúz egyenlített egy-egy megpattanó lövéssel. A játékrész hajrájában azonban egy védelmi hiba után ismét a Szigetszentmiklós került előnybe, de még ugyanebben a percben Horváth Tamás lövését a hosszún érkező csapatkapitány, Kajdy Zekő juttatta a kapuba. A pihenőre Kovács Attila révén a vendégek vonulhattak egygólos előnnyel (3–4).

A fordulás után is kiegyenlített küzdelem zajlott. Az érdiek közel is álltak az egyenlítéshez, de a játékvezetők a vendégek kezezését elnézték, érdi büntető helyett pedig kontrából 5–3-ra növelte előnyét Nagy Roland vendégcsapata.

A 5 Stars viszont nem adta fel, fél óra játék után Kertész Bence harcolt nagyot, majd fordult kapura, lövése pedig a védőkről pattant a kapuba (4–5), de öt perccel később egy szép akció végén Pászti Bence visszaállította a kétgólos különbséget.

Pintér Dominik egy jobboldali beadás után megint csökkentette a hazai hátrányt, de ez sem tartott sokáig, hiszen a miklósi kapus, Tövisházi Tamás Gábor saját büntetőterületéről lőtt üreskapus góljával alakult ki a 7–5-ös vendégsiker.

– A vereség nem örömteli egy szezonnyitón, de jó volt a Szigetszentmiklós. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az, amit elterveztünk, azt hellyel-közzel végre is hajtottuk. Rúgtunk öt gólt. Az első félidőben kapott négy gól egyéni hibából született, ez volt a sok, de összességében egy színvonalas meccset vívtunk. Tudtuk, hogy a Szigetszentmiklós egy sötét ló és sajnos ez beigazolódott

– értékelt Varga László, Zenga, a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője.

– Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szerintem annak köszönhető a győzelem, hogy nagyon egységes csapatként tudtunk játszani, amit kértem is a srácoktól. A sikerhez hozzáteszem, hogy van négy-öt játékosunk, akik megjárták az NB I-et és ez nagy rutin, sokat jelentett a csapatnak

– nyilatkozta a Szigetszentmiklós játékos-edzője, Nagy Roland.

A 5 Stars Érdi VSE a bajnokság második fordulójában, szeptember 14-én, 20.30-tól a REAC-SISE vendége lesz, majd a harmadik körben, szeptember 21-én, ugyancsak este fél 9-től a TFSE-Szertarsport.hu-t fogadja.

Férfi futsal NB II, Nyugati csoport, 3. forduló
5 Stars Érdi VSE–Szigetszentmiklós Futsal 5–7 (3–4)
Gól: Horváth T. (11. perc), H. Zováthi (14. p.), Kajdy Z. (18. p.), Kertész B. (30. p.), Pintér D. (36. p.), ill. Pászti (6., 35. p.), Kovács A. (8., 18. p.), Sztraka K. (17. p.), Nagy R. (27. p.), Tövisháti (36. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email