22_03_29_erdmost_nincskep

Folyamatosan tesztelik az óvodai, bölcsődei és egészségügyi alkalmazottakat Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Folyamatosan tesztelik az óvodai, bölcsődei és egészségügyi alkalmazottakat Budaörsön

Folyamatosan tesztelik az óvodai, bölcsődei és egészségügyi alkalmazottakat, emellett látogatási tilalmat rendeltek el a budaörsi idősek otthonában – írta közleményében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az a budaors.hu-n olvasható, a városvezető arra kéri a lakosokat, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyenek meg mindent, amivel csökkenteni lehet a vírus terjedését.

Wittinghoff Tamás emlékeztet, a vírus új erőre kapott, az igazolt fertőzöttek száma országszerte nő, ez alól Budaörs sem kivétel.

„Már most is látjuk, hogy nálunk is felütötte fejét a vírus. Talán már értesültek róla a helyi médiából, hogy a Budaörsi Latinovits Színház lemondta a bemutatóját, mert munkatársai közül többen is megbetegedtek. A színháznak otthont adó Jókai Mór Művelődési Ház – beleértve a közösségi tereket is – áttért az online programokra” – fogalmazott a polgármesteri közlemény. A városvezető hozzátette, aki teheti, maradjon otthon, kerülje a családon kívüli személyes kontaktusokat, s ha lehetséges, térjenek át az otthoni munkavégzésre. Ahol ennek feltételei nem adottak, ott fokozottan ügyeljenek a fertőtlenítésre, zárt térben a szellőztetésre.

Wittinghoff Tamás közleménye beszámol arról is, hogy Budaörs fenntartásában lévő intézményekben tovább szigorítják az „eddig sem túl laza” járványvédelmi szabályokat. Az óvodák és bölcsődék kidolgozták intézményükre alkalmazandó előírásrendszerüket. A legkisebb gyermekek nem viselhetnek maszkot, de rajtuk kívül mindenkinek kötelező! Az intézményeket, a bennük található bútorokat, játékokat folyamatosan fertőtlenítik.

„Az óvodák, bölcsődék alkalmazottait és az egészségügyi dolgozókat ettől a héttől folyamatosan teszteljük”

– emelte ki Budaörs polgármestere, aki számos további fontos intézkedésről is beszámolt, így például arról, hogy a nyáron elmaradt városi rendezvényekhez hasonlóan az őszi programokat sem rendezik meg.

„Szintén nem örömteli, hogy az Idősek Otthonában látogatási tilalmat kellett elrendelnünk, de a lakók védelmében ezt muszáj volt megtennünk”

– húzta alá Wittinghoff.

Szeptember 1-től a budaörsi városházára ismételten csak maszkban, vagy más, a száj és az orr eltakarására alkalmas ruhadarab használata mellett lehet belépni.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email