22_03_29_erdmost_nincskep

Folyamatosan tesztelik az óvodai, bölcsődei és egészségügyi alkalmazottakat Budaörsön

Folyamatosan tesztelik az óvodai, bölcsődei és egészségügyi alkalmazottakat, emellett látogatási tilalmat rendeltek el a budaörsi idősek otthonában – írta közleményében Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Mint az a budaors.hu-n olvasható, a városvezető arra kéri a lakosokat, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyenek meg mindent, amivel csökkenteni lehet a vírus terjedését.

Wittinghoff Tamás emlékeztet, a vírus új erőre kapott, az igazolt fertőzöttek száma országszerte nő, ez alól Budaörs sem kivétel.

„Már most is látjuk, hogy nálunk is felütötte fejét a vírus. Talán már értesültek róla a helyi médiából, hogy a Budaörsi Latinovits Színház lemondta a bemutatóját, mert munkatársai közül többen is megbetegedtek. A színháznak otthont adó Jókai Mór Művelődési Ház – beleértve a közösségi tereket is – áttért az online programokra” – fogalmazott a polgármesteri közlemény. A városvezető hozzátette, aki teheti, maradjon otthon, kerülje a családon kívüli személyes kontaktusokat, s ha lehetséges, térjenek át az otthoni munkavégzésre. Ahol ennek feltételei nem adottak, ott fokozottan ügyeljenek a fertőtlenítésre, zárt térben a szellőztetésre.

Wittinghoff Tamás közleménye beszámol arról is, hogy Budaörs fenntartásában lévő intézményekben tovább szigorítják az „eddig sem túl laza” járványvédelmi szabályokat. Az óvodák és bölcsődék kidolgozták intézményükre alkalmazandó előírásrendszerüket. A legkisebb gyermekek nem viselhetnek maszkot, de rajtuk kívül mindenkinek kötelező! Az intézményeket, a bennük található bútorokat, játékokat folyamatosan fertőtlenítik.

„Az óvodák, bölcsődék alkalmazottait és az egészségügyi dolgozókat ettől a héttől folyamatosan teszteljük”

– emelte ki Budaörs polgármestere, aki számos további fontos intézkedésről is beszámolt, így például arról, hogy a nyáron elmaradt városi rendezvényekhez hasonlóan az őszi programokat sem rendezik meg.

„Szintén nem örömteli, hogy az Idősek Otthonában látogatási tilalmat kellett elrendelnünk, de a lakók védelmében ezt muszáj volt megtennünk”

– húzta alá Wittinghoff.

Szeptember 1-től a budaörsi városházára ismételten csak maszkban, vagy más, a száj és az orr eltakarására alkalmas ruhadarab használata mellett lehet belépni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email