22_03_29_erdmost_nincskep

Felelősségteljes magatartást kér a fiataloktól a tisztifőorvos

22_03_29_erdmost_nincskep

Felelősségteljes magatartást kér a fiataloktól a tisztifőorvos

Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Müller Cecília, országos tisztifőorvos szerint az látszik, hogy most inkább a fiatalok körében terjed a vírus.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Müller Cecília a Magyar Távirati Irodának elmondta, az adatokat elemezni kell, de míg a tavaszi hullám az idős, krónikus betegségben szenvedőket érintette, mára ez jelentősen megváltozott, a friss fertőzöttek átlagéletkora 30 év körül van.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, a fiatalok felelőssége is növekszik, a vírus közösségi terjedésének lehetősége nagyobb ebben a korosztályban. Müller Cecília szerint a fiataloknál nem tudatosult, hogy megbetegedhetnek, kevésbé érzik a fertőzés veszélyét, hiszen a betegség tünetei náluk enyhék vagy nem is jelentkeznek, de a vírust továbbadhatják, ezért felelősségteljes magatartást kér a tőlük.

Hangsúlyozta, a járványügyi előírásokat, ajánlásokat továbbra is be kell tartani, így a távolságtartást, a maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön és zárt helyeken, valamint a rendszeres kézmosást, fertőtlenítést, a közösen, gyakran használt felületek fertőtlenítését. Hozzátette, az emberek felelősségteljes magatartásával megakadályozható, hogy a tavaszi intézkedéseket ne kelljen újra bevezetni.

A szerdai adatok alapján 365 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amellyel a hazánkban regisztrált fertőzöttek száma 6622-re, az aktív fertőzöttek száma 2100-ra emelkedett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email