22_03_29_erdmost_nincskep

Két visszalépés után, de megvan az új ügyvezető

22_03_29_erdmost_nincskep

Két visszalépés után, de megvan az új ügyvezető

Megválasztották az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjét, határozott időre: Fenyőházi-Nagy Andrea a tisztséget január 31-éig tölti be. Mivel a bíráló bizottság által javasolt két jelölt a közgyűlés napján visszalépett, az ülésen Csőzik László tett javaslatot az ügyvezető személyére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A posztra másodszorra írtak ki pályázatot. Az első alkalommal a bíráló bizottság által javasolt jelölt, Boldog Anna, nem kapta meg a szavazatok minősített többségét. A második pályázat sem járt eredménnyel: a bíráló bizottság a nyolc pályázó közül két személyt választott ki, ám mindkettő visszalépett szeptember elsején. Hogy ne maradjon a cég vezető tisztségviselő nélkül, Csőzik László polgármester azt javasolta, hogy Fenyőházi-Nagy Andreát bízzák meg az ügyvezetői feladatok ellátásával. A testület először arról szavazott, hogy a pályázatot érvénytelenné nyilvánítják, majd titkos szavazással (11 igen, 2 nem, 5 tartózkodás mellett) megválasztották az új ügyvezetőt.

– Fenyőházi-Nagy Andrea jelenleg a Kft. gazdasági vezetője, több éve itt dolgozik. Abszolút alkalmas arra, hogy amíg nem rendezzük véglegesen a cég vezetésének sorsát, zökkenőmentesen átvegye, illetve folytassa az ügyeket. Úgy vettem észre, a cég alkalmazottai bíznak benne, a csapat is szereti, az utánpótlással is jó a kapcsolata. Nagyon fontos, hogy olyan személyt találtunk ebben a hirtelen megváltozott helyzetben, aki azonnal igent tudott mondani, és aki azon lesz, hogy úgy menjen tovább a klub, ahogy tapasztaltuk az átállás során. Elképesztően herdáló, pénzszivattyú módjára működő gazdálkodást kellett visszafogni, büntetőügyek vannak folyamatban, a rendőrség nyomoz – ilyen örökség terheli a Kft.-t, ehhez képest kell most egy gyökeresen megváltozott összetételű, új csapattal jó eredményeket elérni. Minden reményünk megvan arra, hogy ezt a botrányos múltat magunk mögött hagyjuk, és egy olyan új időszakot kezdjünk el, ahol az utánpótlásra, az érdi gyerekekre sokkal nagyobb figyelem hárul. Másrészt a korrupciónak még az árnyéka se vetüljön erre a cégre, harmadrészt pedig ne fogyassza olyan mértékben a közpénzt, mint korábban: ötszázmillió forintot „evett meg” egy évben ez a gazdasági társaság, ami nonszensz egy ilyen szegény városban, mint Érd. Fenyőházi-Nagy Andreának az lesz a feladata, hogy megálljt parancsoljon ennek a tendenciának – mondta az ülést követően Csőzik László, hozzátéve: az évi mintegy százmillió forintos támogatás mellett nagyon fontos lenne, ha szponzort tudnának találni, amiben remélhetőleg az új ügyvezető segíti majd a várost. Emellett biztosítania kell azt a nyugalmat, biztonságot, amit a csapat elvár maga körül.

Fenyőházi-Nagy Andrea a régi állását megtartva, ingyenesen, megbízási jogviszony keretében látja majd el feladatát január 31-éig. Csőzik László elmondta: most az a fontos, hogy eljöjjön a konszolidáció időszaka, és a csapat megkapaszkodjon az NBI. középmezőnyében.

A rendkívüli közgyűlésen még két napirendi pontot tárgyaltak volna, de ezeket – Csőzik László javaslatára – végül nem vették napirendre. Ezek egyike a Modern Városok Programmal kapcsolatos tájékoztató lett volna. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: a képviselőket írásban tájékoztatták a projektek állásáról, emellett valamennyi közgyűlésen hallhatnak erről beszámolót – legközelebb erre szeptember végén kerül majd sor.

– A Modern Városok Programja jó kezekben van, a programok mennek, de borzasztóan terhes ez az örökség: a közbeszerzéseket illetően sok a probléma, a tervezések frontján és az alulfinanszírozottság tekintetében is rengeteg gonddal kell szembenéznünk. Állandó, folyamatos válságmenedzselés zajlik, de azt hiszem, hogy minden projekt be lesz fejezve, a plusz pénzek java részét szerintem meg tudjuk majd szerezni, igaz, ez egy megfeszített munka – tette hozzá a városvezető.

Simó Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP-Összefogás) az ülést követően közölte: frakciójuk tudni szerette volna, miért vonták vissza a jelöltek a pályázatukat ilyen váratlanul, egyszerre, és pont a döntés napján. Úgy vélte: esetleg az lehet az oka, hogy a többségi frakcióban nincs meg a többség, egymással küzdenek, ezért talán megegyeztek egy harmadik személyben.

– Komoly aggályaink vannak a tekintetben, hogyha valaki így kezeli Érd vagyonát, így választ ügyvezetőt, mert az a város normál üzemmenetét biztosító cégeknél is komoly problémát vetít elő – jelentette ki Simó Károly, utalva arra, hogy más önkormányzati cégnél is aktuális lesz az ügyvezető-választás. Azzal kapcsolatban, hogy levették a napirendről a Modern Városok Programmal kapcsolatos tájékoztatást, közölte: az írásos anyagból a lényeg hiányzik, a problémákra nem ad választ, csupán egy „felelősség előli menekülés”.

Tekauer Norbert (VÉD Egyesület) az Érdi Sport Kft. ügyvezetőjének kinevezésével kapcsolatban úgy vélekedett: az Érdi Sport Kft-t és az érdi kézilabdát 2018 óta bohózatként végigkísérő működési és ügyvezetői tevékenységnek egy újabb mérföldkövéhez, epizódjához érkeztünk.

– Kíváncsian várom, hogy ez alatt az átmeneti időszak alatt mi történik majd, és sikerül-e előállni olyan jelölttel, aki tényleg alkalmas lesz arra, hogy hosszú távon és megfelelő koncepció mellett újra sikeressé és erőssé tegye ezt a sportágat Érden – zárta szavait.

A közgyűlés tegnapi ülése itt megtekinthető.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email