22_03_29_erdmost_nincskep

„A város felkészülten várja a születendő intézkedéseket”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A város felkészülten várja a születendő intézkedéseket”

Korántsem értünk még a járvány végére, miután az elmúlt napokban drasztikusan nőtt az igazolt megbetegedések száma, így az érdieknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a védekezésre és felkészülésre – hangsúlyozta közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester bejegyzésében kiemelte, hogy mivel jelenleg a hivatalos csatornákon sem olvashatunk egzakt és tényszerű tájékoztatást, utasítást, arra kéri az érdieket, hogy szigorúan tartsák be és kísérjék figyelemmel az ajánlásokat.

Csőzik László emlékeztetett, továbbra is működik a város koronavírus-helyzetre kialakított webes felülete, a koronavirus.erd.hu.

A városvezető kitért rá, az önkormányzat munkatársai minden szükséges és előzetes intézkedést megtettek, így Érd felkészülten várja a születendő intézkedéseket, rendeleteket, melyeket az Operatív Törzs vagy az illetékes szervek hoznak be.

„A kezelésünkben álló óvodákban, bölcsődékben, a védekezésre való felkészülés minden szükséges intézkedését megtettük. Folyamatos a fertőtlenítés, és kollégáink, a pedagógusok egyaránt mindent megtesznek, az esetleges fertőzések, vagy a gyanús esetek kiszűrése, megelőzése érdekében. Jelenleg a város területén nincs a már bejelentett, vagy egyébként élő korlátozásokon felül semmilyen egyéb, vagy rendkívüli, az előírásoktól eltérő megszorítás/korlátozás” – húzta alá Csőzik László.

A jövő keddi, szeptember 1-jei iskolakezdés kapcsán a tankerület illetékesei, valamint az ő utasításaik alapján az iskolák igazgatói és tantestülete végzi a szükséges lépéseket és a védekezést. A Szociális Gondozó Központ munkatársai bekérték a járási hivatal állásfoglalását, melyben kérték, hogy a konkrét és élő korlátozásokról, a munkájukat, így az közös életünket érintő szabályokról tájékoztatást kapjanak – olvasható a polgármester bejegyzésében.

Magyarország Kormánya a rendelkezésre álló adatok szerint jövő hét elején hozza meg azokat az intézkedéseket, amelyek a járvány elleni védekezést segítik.

Csőzik László nyomatékosan felhívta az érdiek figyelmét, hogy a maszkviselés szabályait a lehető legszigorúbban és legkörültekintőbben tartsák be.