22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: Nagykanizsán is győzött a még mindig veretlen Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: Nagykanizsán is győzött a még mindig veretlen Érdi VSE

Őrzi veretlenségét az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE, amely a hatodik fordulóban sem kapott gólt az FC Nagykanizsa vendégeként, miközben egy öngóllal és Varga Tamás találatával kétszer is betalált, így 2-0-ra győzött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pikáns mérkőzésre volt kilátás a bajnokságot jól kezdő Nagykanizsa vendégeként a még mindig veretlen és kapott gól nélkül álló Érdi VSE-nek. A hazaiak ugyan már a mérkőzés elején többet birtokolták a labdát, de amíg ők lehetőségeket, addig az érdiek egyenesen helyzeteket alakítottak ki, előbb Popov Patrik kísérletét kellett mentenie Horváth Mártonnak, majd Koós Gábor, Kollega Krisztián és Kalmár Domonkos is célt tévesztett.

Igaz, bő tíz perc után egy baloldali szabadrúgásnál Papp Szilárd is jó helyzetbe került a hosszún, de a kanizsai védő végül csúnyán fölédurrantott.

Az első negyed óra akciódús eseményei után a folytatásban kissé alábbhagyott a felek lendülete, a következő helyzetre a 30. percig kellett várni, amikor egy kombinatív támadást vezettek a zalaiak, de Szegleti Gergely jócskán célt tévesztett. Kertész Ferenc első védésére is 43 percet kellett várni.

Az ellentámadásból az érdiek meg is szerezték a vezetést, amikor Kollega Krisztián lépett meg a balszélen, majd középre tett labdáját Koós Gábor szorításában Major Máté juttatta saját kapujába (0-1).

A második játékrésznek nagy lendülettel vágott neki a házigazda, amely öt perc alatt háromszor is helyzetbe került, de Kertész Ferencnek ebből csak egyszer kellett védenie két rossz lövés mellett. Majd egy óra játék után előbb Török Milán, aztán Vlasics Dániel baloldali beadása volt veszélyes, de amíg előbbire nem érkezett hazai támadó, addig utóbbira Szabó Patrik igen, viszont az ő fejesét is védte az érdiek kapusa. A túloldalon bő tíz perccel később Kollega Krisztián duplázhatta volna meg az érdiek előnyét, de kissé kiszorított helyzetből az oldalhálót találta el. Ami késett, az viszont nem múlott… 

Egy perccel később Kollega visszarántásáért szabadrúgáshoz jutottak az érdiek, melyet 30 méterről Bozsoki Imre szúrt rá, a kapusról kipattanó labdára pedig jól érkezett a nem sokkal korábban csereként beálló Varga Tamás, aki az üresen tátongó kapuba lőtt.

A hajrában nagy erőket mozgósított a szépítésért a Nagykanizsa, de nem tudott közelebb kerülni, így az Érdi VSE 2-0-s idegenbeli sikert aratott, őrzi veretlenségét és hat meccs után sem kapott gólt!

– Hasonló meccs volt, mint Komáromban vagy Mosonmagyaróváron. Az első tíz percben nekünk volt két nagy helyzetünk Popov Patrik és Kollega Krisztián révén, ha hamarabb tudunk gólt szerezni, talán hamarabb eldőlt volna a meccs. Aztán inkább a Nagykanizsának voltak lehetőségecskéik, hiszen Kertész Ferencnek az első félidőben egyszer kellett védenie. Összességében az történt a pályán, amit szerettünk volna, így megérdemelt a három pont – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Természetesen csalódottak vagyunk, mert több volt ebben a mérkőzésben. Egy jó, taktikus meccs volt, enyhe mezőnyfölényben játszottunk. Ellenfelünk egy kicsit meglepett minket, bealudtunk, de aztán volt egy-két lehetőségünk, irányítottuk a játékot. Igaz, igazán nagy helyzetünk nekünk sem volt. Nem haragudhatok a játékosokra, mert mindent megtettünk. Ami nagyon hiányzott, hogy egy-két kulcsposzton játszó támadóm nagyon gyámoltalanul játszott. Ha ők többet hozzátesznek, nagyobb problémát tudunk okozni – nyilatkozta Koller Zoltán, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 30-án, 17.30-tól lép pályára, amikor a bajnokság hetedik fordulójában a Bicskei TC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló
FC Nagykanizsa-Érdi VSE 0-2 (0-1)
Nagykanizsa, 350 néző. V.: Zierkelbach (Zsákai, Pogonyi)
FC Nagykanizsa: Horváth M. – Bagó, Papp Sz., Major, Horváth B. – Béli, Szegleti, Kovács Gy. – Szabó P. (Kretz, 67. perc), Török (Vass Gy., 82. p.), Vlasics (Péntek, 75. p.)
Vezetőedző: Koller Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár (Farkas B., 65. p.), Kócsa, Koós, Földesi – Popov (Varga T., 70. p.), Kollega (Molnár B., 85. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Major M. (44. perc – öngól), Varga T. (74. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email