22_03_29_erdmost_nincskep

Lehetséges a hagyományos tanévkezdés – Kásler

22_03_29_erdmost_nincskep

Lehetséges a hagyományos tanévkezdés – Kásler

A járványügyi adatok alapján Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere szerint lehetséges, hogy Magyarországon szeptember 1-jén a hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kásler Miklós keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmonda, a környező országok besorolása láthatóan változik, a járvány terjedése nehezen kiszámítható, ezért a köznevelésnek is fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre – idézi a minisztert az MTI. Az EMMI, az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ részletes, nyolcoldalas ajánlást, protokollt dolgozott ki, amit minden köznevelési intézmény vezetőjéhez eljuttattak. Kásler kitért rá, hogy megtörténtek az előkészületek a tanévkezdéshez. Július 25-ig 1500 féle tankönyvet legyártott az Alföld Nyomta, 500 diák segítségével összeállították a kiszállítandó kiadványokat.

Augusztus 3-tól 28-ig több mint négyezer iskolába 13 455 ezer tankönyv jut el. „Ez az első olyan év, amikor minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket” – mondta Kásler Miklós.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email