22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: fogadás múlik az ob-győzelmen

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: fogadás múlik az ob-győzelmen

Nyár eleje óta új játékos-edzővel, Kőrösi Ágnessel készülnek az Érdi VSE tollaslabdázói a korosztályos országos bajnokságokra, illetve az októberi harmadosztályú csapatbajnokságra, ahol első ízben indulnak az érdiek és meg is nyernék azt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járványhelyzet minden sportban hozott változásokat, ennek egyik pozitív hozadéka az Érdi VSE tollaslabdázóinál, hogy a pályafutását az egyesületnél kezdő Kőrösi Ágnes hatéves pécsi kitérő után visszatért a csapathoz, melyet nem csak játékosként, hanem edzőként is erősít.

– Úgy gondolom, hogy jól – felelte mosolyogva Kőrösi Ágnes arra a kérdésre, hogyan fogadták őt a haladó versenyzők. –

Nagyon megszerettem őket. Nyilván nem akarom összekeverni a haverságot az edzésekkel, mert amikor edzés van, akkor mindig kemény munka van, attól függetlenül, hogy sokat hülyéskedünk. Ez a kis bohóckodás kell ahhoz, hogy jól menjen az edzésen a munka.

Úgy érzem elfogadtuk egymást és jól tudunk együtt dolgozni. Bízom benne, hogy a jövőre nézve ez sokkal jobb lesz – fűzte hozzá a 25 éves játékos-edző.

Kőrösi Ágnessel több szempontból szerencséjük volt Kis-Kasza Miklóséknak, hiszen az ő irányításával szinte az egész nyarat végigdolgozták, akár napi több edzéssel, hiszen a világranglista 136. helyén álló Kőrösi elhatározása szerint az Érdi VSE októberben először indul a felnőttek harmadosztályú csapatbajnokságán. Azt megelőzően viszont még a korosztályos megmérettetésekre készülnek.

– Úgy érzem, nagyon felkészültünk, sok fizikális edzés volt és tollasedzés is.

Mindenkinél láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a fejlődést mind technikailag, mind erőnlétben. Sokkal robbanékonyabbak lettek a srácok, jobban is látnak a pályán, taktikusabbak

– kezdett bele az elmúlt három hónap tapasztalataiba Kőrösi Ágnes, aki az augusztus 10-i héten elkísérte Kis-Kasza Miklóst az U19-es válogatott egyhetes pécsi edzőtáborába.

– Nem tudom, hogy a többi egyesület hogyan dolgozott, de nekünk ez egy szerencsés helyzet volt, hogy be tudtunk jönni a Batthyányba, de amikor nem tudtunk, akkor elmentünk futni, úszni vagy csapatépítő programokat szerveztünk, úgyhogy ez is összekovácsolta a csapatot és ez sok pluszt fog adni. Én azért is szerettem volna ezeket a programokat, mert számomra mindig nagyon fontos volt, hogy olyan csapatban legyek, ahol szeretik egymást a játékosok, nem csak megtűrik – tette hozzá.

A tollaslabdázók eltökéltségét mi sem jelzi jobban, hogy jelenleg a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolát, ezzel együtt annak tornacsarnokát is felújítják, ezért a sportolók az építési munkálatok mellett két pályán tudnak készülni az augusztus 28. és 30. között a budapesti Hodos csarnokban rendezendő U11-es, U15-ös és U19-es, illetve a szeptember 5-6-án rendezendő pécsi U13-as és U17-es országos bajnokságra.

Az ob-nak pedig más-más célokkal vágnak neki Schvirján Zsófiáék, hiszen Kis-Kasza Miklósnak például egy fogadása múlik az országos bajnokságon. Történt ugyanis, hogy azt mondta Kőrösi Ágnesnek, ha játékos-edzője megnyeri a nyolc kilométeres nyírbátori akadályfutóversenyt, akkor Kis-Kasza is megnyeri az ob-t. Nos, Kőrösi tollaslabdázóként első nőként ért célba a Dragon Race futamon, így már Kis-Kasza Miklóson a sor.

– Én nem mondom, hogy ennek vagy annak a sportolónak első helyen kell lennie. Apróbb célokat szeretnék kitűzni, hogy ők is minden edzésen és versenyen ilyen apróbb célokat teljesítsenek – fogalmazta meg a korosztályos országos bajnoksággal kapcsolatos elvárásait Kőrösi Ágnes. – Azt mondom, ha azokat a technikai és taktikai elemeket tudják kivitelezni a versenyeken, amiket elvárok tőlük, akkor már boldog leszek. Ha valakinek becsúszik egy aranyérem, annak nagyon örülni fogok, de a fő cél, hogy lássam rajtuk: küzdenek, akarnak – mondta Kőrösi Ágnes.

A korosztályos országos bajnokságok után a tervek szerint októberben rendezik meg a csapatbajnokságokat, melynek harmadosztályában először szerepelnek az érdiek, méghozzá a jelenlegi utánpótlásjátékosok és Kőrösi Ágnes mellett néhány rutinos versenyzővel kiegészülve.

– Azt tűztem ki célnak, hogy a harmadosztályt nyerjük meg, ami nem nagyképűség, de úgy érzem, a srácoknak megvan a kvalitásuk ahhoz, hogy viszonylag könnyedén megnyerjük a harmadosztályt – fejtette ki Kőrösi Ágnes, aki a távolabbi jövővel kapcsolatban elmondta, ha összejön a feljutás, néhány éven belül az élvonalban szerepelnének a saját nevelésű játékosok mellett érdi kötődésű versenyzőkkel, mint amilyen például a szintén válogatott Dulcz Zsombor is.

Az Érdi VSE-ből az U19-es országos bajnokságon Kis-Kasza Miklós és Györgylőrincz Krisztina, az U17-esen Kis-Kasza, Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, az U15-ösön pedig utóbbi kettő lesz érdekelt.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email