22_03_29_erdmost_nincskep

Párkeresés vagy pénzlenyúlás?

1,6 milliárdra büntetett egy társkereső oldalakat működtető luxemburgi céget a Gazdasági Versenyhivatal, ami közleményében kimondta: a be2.hu és az academicsingles.hu társkereső weboldalak számos módon tisztességtelenül jártak el a fogyasztókkal szemben.

A hivatal közleménye szerint a weboldalak használatát ingyenesként hirdették, de valójában nem lehetett díjmentesen hozzáférni a szolgáltatások lényegéhez, maga a társkeresés, üzenetküldés díjköteles volt. Mindeközben nehezen észlelhető és megtévesztő információkat nyújtottak az előfizetés időtartamáról, auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus meghosszabbodásáról és áráról, emiatt a fogyasztók nem voltak tudatában annak, hogy ténylegesen milyen időtartamú és összegű fizetési kötelezettségük keletkezhet. Végül nem az elvárható módon ismertették a szolgáltatások reális megítéléséhez szükséges információkat (például lemondás lehetősége, formája), ahogyan a fogyasztói panaszok tartalmát sem megfelelően kezelték, hiszen a vállalkozás még a jelentős számú felhasználói panasz ellenére sem módosította tájékoztatási gyakorlatát és működését.

Az 1,6 milliárd forintos versenyfelügyeleti bírság alapja a vállalkozás 2017. év vége és a vizsgálat lezárása közötti, hazai fogyasztóktól származó árbevétele volt. A hatóság emellett arra kötelezte a céget, hogy 30 napon belül módosítsa jogsértő tájékoztatási gyakorlatait, valamint tegyen közzé helyreigazító nyilatkozatot az oldalakon, illetve közvetlenül a felhasználók felé. A határozat megállapításai alapján a felhasználóknak lehetőségük van polgári jogi igényüket közvetlenül a bíróság előtt érvényesíteni.

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email