22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: tovább erősödik a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: tovább erősödik a VMG

Jövő héten napi egy edzéssel kezdi meg a felkészülést a tervek szerint októberben induló új idényre a harmadosztálynak számító NB II-ben érdekelt VMG DSE férfi kosárlabda csapata.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Januárban számos játékossal erősítette meg keretét az NB II Közép A-csoportjában érdekelt VMG DSE, amely a járványhelyzet miatti lefújáskor kilencedik helyen állt a tizenöt csapatos bajnokságban. A pontvadászat félbeszakításával együtt a csapatépítés is félbeszakadt, hiszen az akkori új igazolások még nem tudtak teljesen csapattá érni.

Jó hír azonban, hogy ez a folyamat augusztus 24-én folytatódhat, hiszen az előző évi keretből nem távozott senki, Vida Zoltánt és Gáspár Zoltánt is sikerült maradásra bírni. Mellettük viszont további két játékossal erősödik az együttes, hiszen az NB I-es múlttal bíró Stork Dávid, illetve a bosnyák Nedim Samics is az érdieknél folytatja pályafutását.

Viszont a szakmai stábban történt változás, hiszen Valaczkay Győző nyugdíjba vonult, így a 2020/21-es szezonban már csak Valaczkay Gábor irányítja a csapatot – a tervek szerint csak edzőként, bár kiváltja játékengedélyét, így adott esetben ő is pályára léphet.

– Ez mindig azon múlik, hogy a játékosok mennyire veszik komolyan, itt mindenki ingyen játszik amatőr szinten, munka, iskola mellett. Ez a keret alkalmas lehet az első háromba is, mert van annyi rutinos játékosunk, illetve darabszámra és szerkezetre is megvagyunk. Ha lejárnak a heti három edzésre és a meccsekre is teljes kerettel tudunk kiállni, akkor azt mondom, lehetnek komolyabb céljaink – kezdett bele a következő szezon elvárásaiba Valaczkay Gábor.

Az NB II Közép csoportjába nevező VMG DSE-nél egyelőre nem tudni, az A- vagy a B-jelű pontvadászatba kerülnek, mint ahogy egyelőre azt sem tudni biztosan, mikor kezdődik a bajnokság, csupán előzetes tervek vannak, melyek szerint októberben rajtolhat a küzdelem. Ezt megelőzően viszont a Magyar Kupa selejtezőjében már szeptember végén pályára léphetnek az érdiek.

Az utánpótláscsapatokkal kapcsolatban Valaczkay Gábor elmondta, ők az iskolakezdéssel állnak edzésbe, s a tavalyihoz hasonlóan több együttes is elindul az országos bajnokságban.

– Maradt a tavalyi létszám, annyi változás van, hogy az U14-es lányok U16-ba, az U16-os fiúk U18-as korosztályba lépnek. Az U11-es, U12-es és U14-es korosztályok viszont maradnak – mondta.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email