22_03_29_erdmost_nincskep

Örömfestésből örömkiállítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Örömfestésből örömkiállítás

Kneipf Pápai Erzsébetet sokan ismerhetik (akár csak látásból is), hiszen a Romics betegfelvételén dolgozik. Most egy másik arcát is meg lehet ismerni, ugyanis Lelkem ablaka címen kiállítása nyílt, amit szeptember 2-áig lehet megtekinteni a Parkvárosi Közösségi Házban. A festővel beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nyolc évvel ezelőtt, a férjem unszolására vágtam bele a festésbe, azóta vagyok a színek szerelmese. Korábban szalvétatechnikáztam, de a férjem vett nekem festővásznat és állványt, azzal, hogy én biztos tudok festeni, én meg csodálkoztam, hogy én aztán biztosan nem. Egy hónapon keresztül állt ez a vászon a nappalimban, aztán amikor megláttam egy csodálatos tájat Olaszországban, úgy döntöttem, hogy belevágok. Saját meglepetésemre is egész jól sikerült ez a kis festmény.”

Erzsébet elárulta, hogy autodidakta módon tanulta meg a festés csínját bínját, Youtube-videókból és a művésztársai tanácsaiból. Elsősorban akrillal szeret dolgozni, de az olajtechnikát és az akvarellt is nagyon megszerette és igyekszik ezeket a technikákat is elsajátítani. Azt is elárulta, hogy a koronavírus előtt már az érdi KÉK-ekkel (a Képzőművészek Érdi Közösségével) is felvette a kapcsolatot, de a járvány miatt egyelőre még csak egy alkalommal találkozott velük. 

A kiállításának a címe onnan jött, mint mondta, hogy imádja a színeket, elsősorban színes képeket fest, mert úgy érzi, a saját lelke is vidám és színes, és ez köszön vissza a művein. „Persze engem is érnek negatív élmények, de a szomorúságot sem a sötét tónusokkal, hanem a vidámabb színekkel próbálom kifesteni magamból. Az is késztetett a festészetre, hogy nagyon sok ember panaszával kell a munkám folytán nap mint nap foglalkoznom, és rájöttem, hogy a mindennapi stresszből a festészet nyújt kikapcsolódást a számomra.”

A közönségnek pedig tetszenek ezek a színes festmények, legalábbis a kiállításmegnyitón nagy sikere volt a műveinek. Erzsébet hozzátette, hogy rengeteg pozitív visszacsatolást és energiát kapott az ott megtapasztalt közönségsikerből. „Hálát adok a sorsnak, hogy megajándékozott ezzel a kiállítással, és én nem is vágyom többre vagy másra, mert igazából örömből festek, ez tesz boldoggá. Festés közben teljesen kikapcsolódik a világ, egyedül vagyok a festővászonnal és a színekkel egészen amíg, észre sem veszem, hogyan, de egyszer csak kész lesz a kép.”

A kiállításon Erzsébet 35 festményét lehet megtekinteni a Parkvrosi Közösségi Ház nyitvatartási idejében szeptember 2-áig. 


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email