22_03_29_erdmost_nincskep

Az ivartalanítás a felelős állattartás része

22_03_29_erdmost_nincskep

Az ivartalanítás a felelős állattartás része

Eredetileg október végéig tartott volna a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány ivartalanítási akciója, ám úgy tűnik, még augusztus 20-a előtt elfogy a keret, ami az Érdi Civil Licit jótékonysági oldalon gyűlt össze a felelős állattartás érdekében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még mindig rettentően sok kóbor állat él Érd utcáin éhezve vagy a sintértelepeken a biztos halálra várva. Többségük emberi felelőtlenség áldozata, hiszen minden megszülető kisállattal nő a túlszaporodás miatti halálesetek száma – írja felhívásában a Sirius, amely már sokadik éve szervez ivartalanítási akciót. A korábbi években az önkormányzat támogatta az akciót, méghozzá olyan módon, hogy az alapítvány pályázott a helyi civil keretre, amiből például tavaly 340 ezer forint jutott a kutyák és a macskák ivartalanítására. Idén a koronavírus miatt nem írták ki ezt a lehetőséget, ezért a Facebookon az Érdi Civil Licit oldal gyűjtött össze 300 ezer forintot a célra.

Az akció lényege, hogy a gazdik a Sirius segítségével jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe a programban részt vevő állatorvosok szolgáltatását, mivel az akciós díjon felüli összeget az alapítvány átvállalja.

Az ivartalanítási akcióban érdi lakcímű állattartók vehetnek részt, háztartásonként két állattal. Az alapítvány munkatársai azok jelentkezését várják, akik valóban nem tudják előteremteni ennek költségeit. A kedvezményes ár az operáción kívüli többletszolgáltatást (műtéti gallér ára, kórházi elhelyezés, egyéb beavatkozás, stb.) nem tartalmazza, de a műtét közben felmerülő gyógyszerköltségeket (pl. antibiotikum, vérzéscsillapító) magában foglalja. Az állatorvos nem számol fel további díjat a varratszedésért, de előre nem látható komplikációk esetén minden további költség a tulajdonost terheli.

Böjtös Andrea hangsúlyozta, hogy az ivartalanítás nem ördögtől való dolog, sőt hozzátartozik a felelős állattartáshoz, hogy megakadályozzuk a nem kívánt szaporulatot. Az alapítvány elnöke hozzátette, az elmúlt években sikerült elérniük, hogy a kutyák ivartalanítására odafigyelnek a gazdák, de kóbor macskából még mindig nagyon sok van. „Sajnos nagyon gyorsan merül a keret, úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, már az állami ünnep előtt kiadjuk az utolsó sorszámot. Az összegyűlt pénzből mintegy 80 állat műtétjét tudjuk finanszírozni, aminek a zöme macska. A kutyák ivartalanításához egyébként 20 százalékkal, a cicákéhoz pedig 6000 forinttal járulunk hozzá, ami több mint a fele a teljes költségnek. Nagyon örülnénk, ha tudnánk folytatni az akciót, ezért abban bízunk, hogy az önkormányzat hamarosan kiírja a pályázatot, és ott sikeresen tudunk indulni.”

(Az Érdi Újság információi szerint napokon belül közzéteszik a civil szervezetek támogatásáról szóló pályázat kiírását.)

Az akcióra a siriusalapitvany@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. A szervezők kérik, hogy az e-mailben adják meg a gazdi nevét, címét, telefonszámát, hogy hány és milyen nemű kutyáról vagy macskáról van szó, illetve kutya esetén azt is, hogy körülbelül milyen súlyú vagy méretű az állat.  A jelentkezők egy 4 számjegyből álló kódot kapnak, ezzel vehetik igénybe a kedvezményt az akcióban részt vevő állatorvosoknál. Az akciós díjat a rendelőben kell kifizetniük.

Az akcióban részt vevő állatorvosok
Dr. Fekete Balázs http://hungaropet.com/drbubu/, valamint a Városközponti Állatorvosi Rendelő http://www.allatorvoserd.hu/

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email