22_03_29_erdmost_nincskep

Napi ötszáz forint lesz a bölcsődei térítés Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Napi ötszáz forint lesz a bölcsődei térítés Százhalombattán

Az állam és az önkormányzat mellett a szülőknek is fizetniük kell a gyerekek bölcsődei gondozásáért szeptember elsejétől Százhalombattán – írja a Halom TV-re hivatkozva a hirtukor.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portál beszámolt róla, hogy minden intézményben töltött nap után 500 forint les a térítési díj. Ezt előre kell befizetni, de azokat a napokat, amelyeket mégsem töltött a bölcsiben a gyermek, a következő havi befizetéskor elszámolják.

Mint írják, az önkormányzatoknak hosszú évek óta lehetősége van bölcsődei térítési díjat kérni, de Százhalombattán idáig ettől el lehetett tekinteni – idézi Török Sándor alpolgármester a hirtukor.hu. A mostani döntésre a bevételek jelentős és tartós visszaesése miatt kényszerült a város.

A bölcsődei ellátás önköltsége napi 9500 forint, amelyhez 5500 forinttal járul hozzá az állam. A szülők által fizetendő 500 forint átlagosan havi tízezer forintos kiadást jelent a családoknak. A térítési díj sok településen ennél magasabb. A kedvezményezettek körét a törvény szabályozza. Nem kell térítési díjat fizetniük a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek, a három vagy több gyermeket, a tartósan beteg, illetve fogyatékos gyermekeket nevelőknek, a nevelőszülőknek és az állami gondozottak után.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email