ivartalanitas_fogynak_a_kodok_190813

Már lehet jelentkezni az ivartalanítási akcióra

Újra ivartalanítási akciót hirdet a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, köszönhetően az Érdi Civil Licit jótékonysági oldalon összegyűlt támogatásoknak. Az akció célja, hogy - a felelős állattartás jegyében - minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, anélkül, hogy gazdihoz juthatna.

Még mindig rettentő sok kóbor állat él Érd utcáin éhezve vagy a sintértelepeken a biztos halálra várva. Többségük emberi felelőtlenség áldozata, hiszen minden megszülető kisállattal nő a túlszaporodás miatti halálesetek száma – írja felhívásában a Sirius, akik már sokadik éve szervezik meg az ivartalanítási akciót.

Az akció lényege, hogy a gazdik a Sirius segítségével jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe az akcióban részt vevő állatorvosok szolgáltatását, mivel az akciós díjon felüli összeget a program keretében átvállalja az alapítvány. Az akcióban érdi lakcímű állattartók vehetnek részt, háztartásonként két állattal. Az alapítvány munkatársai azok jelentkezését várják, akik valóban nem tudják előteremteni maguktól ennek a költségeit.  Az akció július 27-étől október 31-éig tart, de érdemes minél korábban jelentkezni, mert csak az erre fordítható keret kimerüléséig tudják fogadni a jelentkezéseket. 

A kedvezményes ár az operáción kívüli többletszolgáltatást (műtéti gallér ára, kórházi elhelyezés, egyéb beavatkozás, stb.) nem tartalmazza, de a műtét közben felmerülő gyógyszerköltségeket (pl. antibiotikum, vérzéscsillapító) magában foglalja. A kedvezményes áron felül az állatorvos nem számol fel további díjat a varratszedésért, de előre nem látható komplikációk esetén minden további költség a tulajdonost terheli.

Böjtös Andrea azt hangsúlyozta, hogy az ivartalanítás nem egy ördögtől való dolog, sőt, hozzátartozik a felelős állattartáshoz, hogy megakadályozzuk a nem  kívánt szaporulatot. Az alapítvány elnöke hozzátette, hogy az elmúlt években azt már elérték, hogy a kutyák ivartalanítására odafigyelnek a gazdák, de kóbor macskából még mindig nagyon sok van. 

Az akcióra jelentkezni e-mailen lehet a Sirius Alapítványnál a siriusalapitvany@gmail.com  e-mail címen. A szervezők kérik, hogy az e-mailben adják meg a gazdi nevét, címét, telefonszámát, azt, hogy hány kutyáról vagy macskáról van szó, milyen nemű(ek), illetve kutya esetén azt is, hogy körülbelül milyen súlyú vagy méretű.  A jelentkezők kapnak a Siriustól majd egy 4 számjegyből álló kódot, és ezzel tudják igénybe venni a kedvezményt az akcióban részt vevő állatorvosoknál. Az akciós díjat a rendelőben kell kifizetniük.  

Az akcióban részt vevő vevő állatorvosok: Dr. Fekete Balázs http://hungaropet.com/drbubu/ és a Városközponti Állatorvosi Rendelő http://www.allatorvoserd.hu/


 

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email