eletfakutyaterapia_200727

Kutyaterápia és régi-új programok

Egy kutya nemcsak társ vagy házőrző lehet, hanem jutalom és motiváció is. Azoknak a tartósan beteg gyerekeknek mindenképp, akik részt vettek az Életfa által szervezett kutyás terápiás programon.

„Nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni, le vagyok nyűgözve! A fiam most volt itt először, új helyen, új emberek között.  Féltem, nem érzi majd jól magát, de erről szó sem volt, sőt, inkább boldognak láttam! Szerintem máskor is jövünk” – mondta mosolyogva az egyik anyuka az Életfa Csoport Egyesület múlt keddi kutyás terápiás programján, amit az Azúr Segítőkutyás Egyesület önkéntesei, Belényi Beatrix és Bernáth Zsóka tartottak a sajátos nevelési igényű, illetve tartósan beteg gyermekeknek. Mint elmondták, a kutya motiválja a gyerekeket, élvezetesebbé teszi számukra a feladatokat. A foglalkozás végére azok is feloldódtak, akik egyébként nem szívesen érnek hozzá a kutyákhoz – most azonban megsimogatták, jutalomfalattal etették őket. Mivel ezek vizsgázott, terápiás kutyák, sokkal fegyelmezettebbek, mint az átlagos házi kedvencek, a gyerekeket nem ijeszti meg egy-egy hirtelen mozdulatuk.

„Szeretnénk legalább öt-hat kutyaterápiás alkalmat, amennyiben sikerült erre pályázati forrást nyernünk. A mai egy bemutatkozó alkalom volt, és úgy látjuk: nagyon jól sikerült” – monta Jakab-Balázs Linda, az egyesület elnökségi tagja, akitől megtudtuk azt is: a nyár nagyon aktívan telik az életfásoknál.

Biatorbágyi bringakirándulás, hyümölcsszedés, szappankészítés, piknikkel egybekötött zeneterápiás foglalkozás szerepelt eddig a programkínálatban, és terveznek élményfestést, valamint egy szövő-fonó napot Tamaskáné Jakab Margit iparművésznél. Újraindul az úszásterápia is, amit tavaly nagyon megkedveltek a szülők és a gyerekek. Ezek a programok nemcsak szórakozást jelentenek, hanem a közösséget is összekovácsolják: az azonos élethelyzetben lévő szülőknek társaságot, támogatást nyújtanak – és sok esetben nyitottak az érdeklődők számára is.

Az augusztus a pihenésről szól majd, de szeptemberben újra indulnak a különféle fejlesztő és egyéb alkalmak. Az Életfa közössége továbbra is várja a kacifántos gyermekeket nevelő szülőket; további információt a honlapjukon és az Életfa Közösségi Tér facebook-oldalon találhatnak.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email