22_03_29_erdmost_nincskep

Csak az aszfalt szabott határt a képzeletüknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak az aszfalt szabott határt a képzeletüknek

Bár az időjárás hezitált vasárnap délután, de végül úgy alakult, hogy ezúttal nem tette tönkre az aszfaltrajzversenyre jelentkező gyerekek örömét, hagyta őket alkotni az érdi főtéren megrendezett Nagy aszfaltrajzversenyen. A kicsik pedig ki is használták rendesen a lehetőséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A téma szabadon választható volt, ami igencsak beindította annak a huszonegy versenyzőnek a fantáziáját, akik délután krétát ragadtak és színesebbnél színesebb dinoszauruszokat, csillagokat, kishercegeket, kutyákat kreáltak az üres térkövekre. Az egyik képen Nina és barátnője Rudiról, egy kutyusról készített portrét, aki nem bizonyult a legideálisabb, azaz legtürelmesebb modellnek. A gyerekek inkább csak az emlékezetükre hagyatkozhattak, de még így is sikerült olyan ügyesen megörökíteniük Rudit, hogy azt ő és a zsűri is elégedetten díjazta.

Niobé közben egy űrhajós képet alkotott az aszfaltra. Azt mondja, ugyanezt már megfestette otthon, de izgatta, hogy itt, a térkövön hogyan tudja megrajzolni krétával.

Áron és barátja, Ricsi egy spinoszauruszon ügyködtek nagy buzgalommal, közben elárulták, hogy élvezik a versenyt, mert itt többen is szemügyre vehetik az alkotásukat. Áron édesanyja, Erika azt mondta, kész szerencse a számukra, hogy erre a hétre tolódott a verseny, mert múlt héten nem tudtak volna eljönni, viszont a fia olyan sokat szokott rajzolni otthon is – bár ott elsősorban papírra -, hogy most örül annak, hogy itt is kiélheti kreativitását. Erika azt is hozzátette, hogy már harmadik alkalommal látogattak el a Jelen/létre a főtéren, és szerinte nagy szükség volt már olyan közösségépítő eseményekre, mint amilyen ez a programsorozat is.

Az aszfaltrajzversenyt a Szepes Gyula Művelődési Központ az Ifjúsági Önkormányzattal együtt szervezte meg. A zsűriben Markoltné-Perger Emília rajztanár és képzőművész, Panda Franciska grafikus és Hüse Nikolett, az IFÖ elnöke értékelte a munkákat. „Azt nézzük elsősorban, hogy a korosztályuknak megfelelően hogyan tudják megfogni a témát. Befejezik-e, kidolgozzák-e a képet, milyen színes lesz az, milyen a látvány és hogy milyen örömmel készítik” – mondta el a zsűri elnöke, Perger Emília, aki azt is hozzátette, nagyon színvonalas alkotások születtek. Díjakat végül három korosztályban osztottak ki: az 5-7 éveseknek, a 7-10 éveseknek és a 10 évesnél nagyobbaknak. A jutalmak között persze, rajzversenyről lévén szó, elsősorban rajzeszközök, akvarell- és jegyzettömbök voltak, amikkel otthon is kiélhetik a kreativitásukat a kis művészek. 

A Nagy aszfaltrajzverseny azonban a gyerekeikre várakozó szülők fantáziáját is rendesen beindította, és ők is belelendültek az alkotásba a téren, úgyhogy legközelebb, mert valószínűleg lesz még ilyen esemény, majd érdemes lesz erre a korosztályra is kibővíteni a versenyen indulók körét. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email