22_03_29_erdmost_nincskep

Vissza az őskorba

22_03_29_erdmost_nincskep

Vissza az őskorba

Július 25-én tartja idei első családi napját a százhalombattai Régészeti Park. Az egész napos rendezvényen őskori karaktereket kell keresniük az érdeklődőknek, akik kézműves foglalkozáson is részt vehetnek, de őskori ételeket is kóstolhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járvány miatt július 25-én tartja meg idei első családi napját a százhalombattai Régészeti Park, ahol a résztvevőket az őskori világba kalauzolják el a szervezők.

„Hétvégenként együtt kirándul a család, itt már egészen kicsi kortól, akár hároméves kortól is részt lehet venni ebben a programban – kezdett bele a programba Németh Gabriella, régész. – Lesz egy keresőjáték, ahol őskori karaktereket, embereket kell keresni, amelyeknél van egy feladat és a látogatók kapnak egy részletet, amivel a kézműves foglalkozáson részt vehetnek, őskori jellegű tárgyakat készítenek bőrből, rézdrótból, textilből” – jegyezte meg.

Németh Gabriella elmondta, a családi napon kőkori egytálételeket is készítenek. „Többfélét próbáltunk már magunkon és a látogatókon is, hogy melyik hogy ízlik. Ebben búza, árpa, csicseriborsó és hús lesz érdekes fűszerekkel – a Colombus előtti fűszerpalettáról” – fejtette ki Németh Gabriella.

A régész az Érd FM 101.3-nak megosztotta azt is, hogy fő attrakciójuk, a kora vaskori, 115-ös számú halomsír egész nap látogatható, de arra figyelnek, hogy tíz főnél ne legyen több egyszerre a halomsírnál.

„Nagyon sokan beöltözünk őskori viseletbe, bronz- és vaskori rekonstruált hiteles viseleteket készítettünk az elmúlt tíz évben, a lábbelitől kezdve az alsó- és felsőruhán át az ékszerekig, kiegészítőkig” – fogalmazott a régész.

„Ez egy aktív ismerkedés a történelemmel, az őskorral. A látogató saját tevékenységei révén illatokkal, textúrákkal, egyes tevékenységek kipróbálásával aktívan ismerkedhet az őskor egy részével, nem egy statikus múzeum, tanterem vagy tankönyv” – fűzte hozzá Németh Gabriella.

A Családi Napon résztvevők létszáma viszont maximalizálva van, a járványhelyzet miatt egy időben legfeljebb százan lehetnek a rendezvényen.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email