szikkasztoforum_200722

Ki fedi be az árkokat?

A város nyugati oldalán épülő szikkasztó, a Tárnoki úton és környékén kialakított, fedetlen és mély vízelvezető árkok, a kapubeállók helyreállítása és a járda hiánya volt a témája a Tetlák Örs által szervezett szerdai fórumnak. Az alpolgármester szerint a lakók joggal elégedetlenek az eredménnyel.

A város nyugati oldalának csapadékvíz-elvezetése volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amit szerda kora este tartott Tetlák Örs alpolgármester a Tárnoki úton. Mint azt már korábban megírtuk, a Modern Városok Program keretében egy töltéssel, illetve gáttal ellátott csapadékvíz-szikkasztó épül a Bagoly utca, illetve Tárnoki út végi területen.

Tetlák Örs beszámolt az építkezés előzményeiről és jelen állásáról.  Az eredeti terv szerint a Benta patakba irányították volna az összegyűjtött csapadékvizet – a Tárnoki úton és környékén pár éve meg is épültek az elvezető árkok –, de ehhez Tárnok végül nem járult hozzá, így került sor a szikkasztós megoldás kialakítására. Tetlák Örs hangsúlyozta: ez nem tározó lesz, tehát csak időszakonként lesz benne víz, nem pang majd az összegyűjtött csapadék a területen.

– A lakók aggódtak, hogy mi történik majd a Kolozsvár utca felől érkező vízzel. Elmondtam, hogy a beruházás keretében áteresz épül, és a csapadékvíz innen is a szikkasztóba folyik majd. Ami az építkezés jelen állását illeti, a gáthoz, illetve töltéshez már megérkezett a föld, és az ütemezésnek megfelelően nekiállnak a kivitelezésnek – mondta az alpolgármester.

A környéken élők elmondták, hogy veszélyesnek tartják a csapadékvíz-elvezetőket, mivel a betonvályúk nagyon mélyek, beleeshetnek a gyerekek, belecsúszhatnak a keskeny kapubeállókról az autók. Tetlák Örs szerint valóban probléma, hogy ezek az árkok nincsenek befedve.

– Úgy tudom, a jelenlegi állapot az eredeti tervek szerint is csak félkész megoldás, és ezt sürgősen orvosolni kellene. Reméljük, hamarosan sort tudunk keríteni rá – jegyezte meg. Forrás erre nincs a projektben, de szeretnék, ha lenne. – A Tárnoki úton az árokfedésen kívül lennének más munkálatok is, amelyeket be kellene fejezni. Nem épült például járda, és a fásítás sem valósult meg. Ráadásul a kapubejárók helyreállítása is problémás: sok olyan lakó van, akinek aszfaltozott vagy betonozott bejárója volt, ám ezt a kivitelezők csak murvával állították helyre az útépítést követően – jegyezte meg Tetlák Örs.

A lakossági fórumon elhangzott az is, hogy a Tárnoki út voltaképpen még építési terület.

– Vitában vagyunk a kivitelezővel a munka átadásával és a munkaterületről való levonulással kapcsolatban. A városvezetés azon van, hogy a terveknek megfelelő végeredmény szülessen. Nem győzöm hangsúlyozni: a lakók teljes joggal elégedetlenkednek a jelenlegi állapot miatt. Szeretnénk, ha úgy zárulna le a projekt, hogy az összes kapubejáró, a vízelvezető árkok, a zöld környezet, a járda olyan állapotba kerüljön, ahogy azt az ember Európában elképzeli” – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email