22_03_29_erdmost_nincskep

Érd is csatlakozna a Zarándokút Egyesülethez

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd is csatlakozna a Zarándokút Egyesülethez

Tetlák Örs alpolgármester közösségi oldalán számolt be róla, hogy Érd első megyei jogú városként csatlakoznak a Magyar Zarándokút Egyesület útvonalához. Az alpolgármester részt vett a jubileumi zarándoklat évnyitó eseményén Baján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Tetlák Örs beszámolt róla, a Magyar Zarándokút Egyesület jubileumi, tizedik zarándoklatának évnyitó eseményét Baján tartották, ahol a szervezet elnökének, Rumi Imrének a felkérésére az alpolgármester bemutatta Érdet és csatlakozási szándékának okait a társaságnak.

Az eseményen jelen volt Baja polgármesterasszonya, Nyirati Klára és Hajdú Miklós alpolgármester, valamint Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is.

A zarándokokat Binszki József plébános áldotta meg, akik ezután útra keltek az esős időben a Magyar Zarándokúton, melynek célpontja a budapesti Sziklatemplom.

„Őszintén remélem, hogy a zarándokúthoz való csatlakozás, az országos túrahálózatra való felkerülés, az EuroVelo 6 bicikliút és néhány kisebb-nagyobb fejlesztés felhelyezi Érdet a slow turizmus térképére, amiből városunk és elsősorban Óváros csak profitálhat” – olvasható az alpolgármester beszámolójában.

Még június elején számoltunk be róla, hogy a tervek szerint a városvezetés szeretne egy nagy érdi túraútvonalat kialakítani LevenDuna néven, amelynek két végpontja a parkvárosi egykori lőtérnél található levendulás és az ófalusi Duna-part. Ennek részleteiről ide kattintva olvashat!