22_03_29_erdmost_nincskep

Tűzön-vizen át

22_03_29_erdmost_nincskep

Tűzön-vizen át

Mindenki tesz valamit a társadalomért - vallja Zolta Tibor, az Év Tűzoltója, aki - mint ez a friss kitüntetés is mutatja - az átlagnál többet is tesz. Hivatásos katonaként kezdte pályáját, harmincévesen váltott hivatást. A rangos díj érdi kitüntetettjével az ÉrdFM 101,3 riportere beszélgetett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt korábban megírtuk, Zolta Tibor érdi tűzoltó százados lett az Év Tűzoltója. A díjra a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság érdi kirendeltsége terjesztette fel a századost, és nagyon büszkék rá, hogy elnyerhette.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a háromgyerekes édesapa húsz éve dolgozik tűzoltóként, közben folyamatosan fejlesztette szakmai tudását és képességeit. 

Zolta Tiborral az ÉrdFM 101,3 riportere, Szabó Bea készített interjút; a beszélgetésben elhangzott, hogy a százados elsajátította búvár- és vízimentő ismereteket is.

Mint elmondta, a klasszikus tűzoltómunka mellett a mentőszolgálatnál is dolgozik. A tavalyi évben adódott egy lehetőség: a tűzoltókat képezték tovább elsősegély-nyújtási ismeretek terén, így a mentők kiérkezéséig ebben is segíteni tudnak. A tűzoltók képzésében Zolta Tibor is részt vett.

– Emellett a BM, illetve a katasztrófavédelem kutató-mentő csapatában is szerepet kapok. Gondolom, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy én nyertem el az Év Tűzoltója címet – tette hozzá a százados.

– Vízimentő-, illetve búvárkiképzést is kaptam. Ezeket helyben próbálom hasznosítani: kollégáimnak minden évben vízi mentésből, jégről mentésből tartok továbbképzést, többedmagammal – monta Zolta Tibor, aki hivatásos katonaként kezdte pályáját, és harmincévesen váltott hivatást. 

Az ÉrdFM 101,3-nak azt is elárulta, miért érdemes tűzoltónak menni, és hogy három gyermeke az édesapa nyomdokaiba lépett-e.


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email