22_03_29_erdmost_nincskep

Kevesebb új fertőzött Horvátországban

22_03_29_erdmost_nincskep

Kevesebb új fertőzött Horvátországban

Szlovéniában is kevesebb az új beteg, ugyanakkor mindkét országban hunytak el a járvány következtében- derült ki a válságstábok hétfői sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Horvátországban a testület jelentése szerint vasárnap 25-tel nőtt, és elérte a 4370-et az eddig megfertőzöttek száma. Szombaton még 92 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be. Két új haláleset is történt, így a járvány halálos áldozatainak száma 122-re emelkedett. Minkét elhunyt az idősebb korosztályhoz tartozott, és voltak krónikus betegségeik. A betegek közül 147-en vannak kórházban, közülük kilencen lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 1150.

A horvát járványhelyzet június közepén kezdett romlani, azt megelőzően egy hónapig nulla és három között mozgott a napi új esetek száma. A legtöbb új esetet, 140-et, július 10-én regisztrálták az országban.

A területi eloszlás szempontjából a legtöbb megbetegedést Zágrábban, Eszék-Baranya és Vukovár-Szerémség megyében diagnosztizálták. A vírus családi összejöveteleken, főleg esküvőkön terjed. 

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója elmondta: abban bíznak, hogy a szájmaszk viselése hozta meg a hozzá fűzött reményeket, és ezért mérséklődött a fertőzés terjedése. Az országban több mint egy hete kötelező a védőfelszerelés használata a legtöbb nyilvános zárt helyen.

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 7-tel 1953-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Új halálesetet egy hónap után szombaton és vasárnap is regisztráltak az országban, a járvány halálos áldozatainak száma így 113-ra nőtt. 

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, Szlovénia azonban két hete ismét betiltotta a tíz főnél nagyobb összejöveteleket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email