maszk

Még mindig van értelme a maszkviselésnek

maszk

Még mindig van értelme a maszkviselésnek

Tom Hanks nem tiszteli azokat, akik nem viselnek maszkot. A színész nem véletlenül kelt ki magából, márciusban ugyanis ő és a felesége, Rita Wilson is átesett a koronavírus-fertőzésen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hosszú küzdelem után szerencsére mindketten meggyógyultak. Amerikában az elmúlt időszakban politikai vitává fajult a maszkviselés kérdése. Van, aki úgy véli, egyéni szabadságjogait korlátozzák a kötelező maszkviseléssel. Tom Hanks szerint azonban egyszerűen átvészelhetnénk ezt az időszakot, ha betartanánk a három főszabályt.  Távolságtartás, gyakori, alapos kézmosás és maszkviselés. De mi a helyzet nálunk? Meddig hordjuk még a maszkot?

Bár a járványügyi szabályok sokat lazultak az elmúlt napokban – többek között megszűnt az idősek vásárlási idősávja és a kötelező távolságtartás az üzletekben – maszkot, illetve arcot takaró védőeszközt azonban továbbra is viselnünk kell a boltokban és a tömegközlekedési járműveken.

 „Továbbra is tanácsos megfontoltan viselkedni a boltokban, és betartani a szabályokat – nyilatkozta lapunknak Dr. Bezéki Ferenc oxyológus szakorvos. – Magyarországon jelenleg nagyon kicsi az átfertőzöttség, ezért a maszkviselés tömegben indokolt. Ez nem jelenti azt, hogy a sok ember között biztosan van fertőzött vagy vírusgazda, de magunkról sem tudjuk százszázalékos biztonsággal, hogy azok vagyunk-e. A maszkviselés elsősorban arról szól, hogy másokat védünk a vírustól. Én sem hordom a maszkot ott, ahol nem kötelező. Igyekszem betartani a másfél méteres távolságot és erősíteni az immunrendszerem. Hogy elkapjuk-e a vírust, nagymértékben az immunrendszerünk állapotán múlik, ezért fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, rendszeresen mozogjunk, erősítsük a szervezetünket, mert így ellenállóvá válunk a vírusokkal szemben. A COVID-19 és az egyéb betegségek pedig akkor nem fognak terjedni, ha nem találnak táptalajt maguknak, ami ez esetben maga az ember. Ezért az a legfontosabb, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat. Mossunk kezet minél gyakrabban, fertőtlenítsünk, ha pedig tömegbe megyünk, takarjuk el az orrunkat és a szánkat maszkkal!”

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email