22_03_29_erdmost_nincskep

„Kipróbálom a körmönfonást is”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Kipróbálom a körmönfonást is”

Régi mesterségeket élesztett újjá Tamaskáné Jakab Margit iparművész, aki tizennyolc gyereket látott vendégül a műhelyében, öt napon keresztül. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Margit szövő-fonó napközis tábora annyira népszerű a gyerekek között, hogy pillanatok alatt beteltek a szabad férőhelyek. A táborozók fele visszajáró vendég, hiszen a kézműves praktikák iránt érdeklődők itt különleges dolgokat tanulhatnak: szövést, körmönfonást, batikolást, rongyállatkák, gyöngyfa, karkötő, könyvjelző készítését, és nem utolsó sorban azt, hogyan hasznosíthatják újra a kinőtt ruhákat, maradék anyagokat. Ráadásul együtt süthettek-főzhettek a szabadtéri kemencében: készült pizza, házi kenyér és kürtős kalács is. Ebben nemcsak a lányok, hanem a fiúk is örömmel vettek részt.

„Azért jó ide járni, mert újfajta technikákat tanulok meg. Plüssállatot otthon is fogok majd készíteni, és kipróbálom a körmönfonást is. Ezt a módszert most tanultam meg” – mondta az ötödikes Panka, aki visszajáró táborozó Margitnál.

Akik nem fértek be az ötnapos táborba, vagy soknak tartják az egy hetet, de szívesen belekóstolnának nagyanyáink mesterségeibe, egy-egy napra is „elszegődhetnek” Margithoz, aki július 15., 16., 22., 23., 29-én, valamint augusztus 13., 26., és 27-én tart kézműves napokat az érdeklődő gyerekek részére.

Bővebb információt a 30/213-1209-es telefonszámon kérhetnek a szülők.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email