22_03_29_erdmost_nincskep

Öt új fertőzött, életbe léptek a beutazási korlátozások

22_03_29_erdmost_nincskep

Öt új fertőzött, életbe léptek a beutazási korlátozások

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4263-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban, miközben nincs újabb áldozata a vírusnak Magyarországon. Július 15-től pedig életbe léptek a beutazási korlátozások. A határon szűrópróbaszerű szűrést végeznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavirus.gov.hu közlése szerint az elhunytak száma változatlanul 595 fő. 3126-an már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma pedig 541-re csökkent, az ő 39%-uk (210 fő), az elhunytak 60%-a (360 fő), a gyógyultak 45% (1427 fő) budapesti. Jelenleg 124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató portál adatai szerint 2979 hatósági házi karantént tartanak nyilván, míg az akkreditált laboratóriumban készült tesztek száma megközelíti a 300 ezret (299 185).

A portál beszámolt arról is, hogy július 15-től léptek életbe a beutazási korlátozások, melynek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását, a járvány magyarországi fellángolását. A külföldi országokat három – piros, sárga és zöld – kategóriába sorolták. A sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén a határon belépőket szúrópróbaszerűen egészségyügyileg szűrik, így testhőmérsékletmérést végeznek náluk, valamint kérdőívet kell kitölteniük.

„A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén. Az országok besorolását a kormány, illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja” – írja a koronavirus.gov.hu.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email