22_03_29_erdmost_nincskep

Érden két intézményben lesznek iskolaőrök

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden két intézményben lesznek iskolaőrök

Az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, valamint a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában is lesznek iskolaőrök az új tanévtől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat.

A törvényjavaslat értelmében Érd térségében három intézményben lesznek iskolaőrök, így az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában és a tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van – írja az atv.hu, amely hozzáteszi, az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján ősszel 491 állami fenntartású intézményben lesz iskolaőrség, ezek közül 288 köznevelési, 203 szakképzési intézmény. Az atv.hu megjegyzi, az intézményi kör a későbbiekben változhat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email