22_03_29_erdmost_nincskep

Buta papírok helyett valódi megoldásokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Buta papírok helyett valódi megoldásokat

Üzenem a kormánynak: nem az konzultáció, ha buta papírokat küldözgetnek szét, hanem az, ha itt vannak a választópolgárokkal, és a valóban fontos problémákról tanácskoznak – mondta Szél Bernadett országgyűlési képviselő egy érdi rendezvényen, ahol üres konzultációs kérdőíveket gyűjtöttek össze.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar választópolgároknak elegük van abból, hogy a kormány számolatlanul ontja a pénzt a „nemzeti manipulációba”. Ahelyett, hogy valóban fontos kérdésekkel foglalkozna, hazug kérdéseket tesz fel. Nem erre való a magyar előfizetők pénze, és nem erre való a kormány felelőssége sem – jelentette ki Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, aki országjárása keretében ellátogatott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezésében zajló érdi kitelepülésre, amelyen a kormány koronavírussal kapcsolatos nemzeti konzultációs kérdőíveit gyűjtötték össze – üresen. 

– Pártokon átívelő szövetség alakult annak érdekében, hogy minél több hazug kérdőívet össze tudjunk gyűjteni. Ez azért nagyon fontos, mert míg otthon mindenki maga dobja ki a szelektív gyűjtőbe ezeket az íveket, addig nem látszik, hogy van egy másik út Magyarország számára; ez az út most formálódik – hangsúlyozta Szél Bernadett, aki az összegyűjtött ívek sorsával kapcsolatban elmondta: művészek már gondolkodnak azon, hogyan lehetne valamiféle installáció keretében hadat üzenni az elnyomásnak és a propagandának a művészet eszközeivel.

– Üzenem a kormánynak: nem az konzultáció, ha buta papírokat küldözgetnek szét a világba, hanem az, ha itt vannak a választópolgárokkal, az emberek szemébe néznek, és a valóban fontos problémákról tanácskoznak. Mint például annak a hölgynek az esete, akivel Solymáron találkoztam: az édesanyját kitették egy egészségügyi intézményből, nem kapta meg a szükséges gyógykezelést és elhunyt. Az is megrázott, mikor egy úr elmondta: nem tudja, meddig van állása, mert nem kapott annyi segítséget a kis cég, ahol dolgozik, hogy átvészelje a mostani nehéz időket. Ezekre kérünk megoldásokat, nem pedig a nem létező, az Alkotmányt Brüsszelből állítólag támadó sorosisták szervezkedéséről akarunk fantazmagóriákat hallani – tette hozzá Szél Bernadett, aki azzal zárta szavait: az adatkérésére kapott válasz szerint 2016-tól mostanáig a nemzeti konzultációs kérdőíveknek csak kiküldési, illetve postaköltsége 7,5 milliárd forint volt.

Csornai Károly, a Mindenki Magyarországa Mozgalom érdi szervezetének vezetője elmondta: Érden három alkalommal mintegy 1200 üres ívet gyűjtöttek össze. Kitelepüléseiket augusztus közepéig folytatják, még tíz alkalmat terveznek, több helyszínen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email