22_03_29_erdmost_nincskep

Újbudai siker Európában

22_03_29_erdmost_nincskep

Újbudai siker Európában

Több mint 220 európai projekt közül,egyedüli magyarként Újbuda nyert azon az uniós pályázaton,amelyet az Európai Regionális és Fejlesztési Alap írt ki. A DK-s polgármester által irányított városrész összesen 4,3 millió euró, azaz csaknem 1,5 milliárd forint forráshoz jut kulturális közösségépítésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újbuda egy úgynevezett Art&Tech Centert épít a pénzből – írja az ujbuda.hu –, egy „művészeti, technológiai központot, kulturális csodák palotáját” – fogalmazott Barabás Richárd alpolgármester. Hozzátette: a projekt részeként új digitális platform, amolyan kulturális Tinder készül, amely a hasonló érdeklődésű emberek egymásra találását segíti. „Célunk, hogy Újbuda felkerüljön a nemzetközi kulturális térképre, megőrizve a polgári, progresszív hangulatot” – tette hozzá az alpolgármester.

A pályázatot az önkormányzat 12 partnerrel közösen nyújtotta be. „Kidolgozzuk, hogy hosszú távon, európai uniós források nélkül miként tartható fent gazdaságosan, egy önmagát serkentő, de nem profitorientált, a közösségeket erősítő kreatív platform, és megvizsgáljuk, hogyan terjeszthető ki ez a projekt Európa más városaira” – mondta Barabás Richárd.

Az Európai Unió forrásainak csaknem 98 százalékát a tagországok kormányai osztják el a pályázók között. A maradék körülbelül 2 százalékra közvetlenül pályázhatnak szervezetek, önkormányzatok. Az Urban Innovative Actions (UIA) ötödik alkalommal fogadott be pályázatokat az unió 23 tagállamából.

Ezúttal 222 projekt érkezett, köztük az érdi multifunkcionális kulturális központ terve is. A komoly, több lépcsős bírálati folyamat végén egyedül az újbudai projekt maradt versenyben a magyar tervek közül, és végül nyert is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email