22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria

22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria

Sok országban megugrott a koronavírusus esetek száma. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken elmondta: újabb szigorításra kell számítani itthon, hogy megakadályozzák a vírus külföldről történő behurcolását. Az operatív törzs ma délig tesz javaslatot ezzel kapcsolatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus okozta esetszámcsökkenés nyomán több ország lazító intézkedéseket hozott, ami a fertőzöttek számának megugrásával járt – mondta Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa pénteken az M1 aktuális csatornán.  Nagyon fontos felismerni és izolálni a járványt leginkább terjesztő gócpontokat, mivel ez a legfontosabb fegyver a vírus ellen addig, amíg nincs vakcina, illetve gyógyszer – hangsúlyozta.

A műsorban elhangzott, hogy Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is egyre több a fertőzött.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban úgy fogalmazott: a koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, mert minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi „mozzanat” . Újabb szigorításra kell számítani itthon, csak még nem tudni, milyenre – mondta. Közölte, az operatív törzs péntek délig kapott határidőt, hogy javaslatot tegyen a behurcolás elleni védekezés ügyében, és „ma, holnap döntéseket tudunk hozni”. „Több Balaton, kevesebb Adria”, és akkor a járvány is féken tartható lesz – fogalmazott a kormányfő.

Ismét azt mondta, figyelik Ausztria intézkedéseit, ahol karantén, mintavétel, határellenőrzés együtt szerepel a kombinált csomagban.
    

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email