22_03_29_erdmost_nincskep

Új színt hoz Érd életébe a Szepes

22_03_29_erdmost_nincskep

Új színt hoz Érd életébe a Szepes

Limonádé, fröccs, grillételek, süti és jó zene. Ezek kellenek egy jó kis lazulós hétvégéhez. Erre július 3-án, pénteken már lesz is lehetőség, a város főterén, a Jelen/lét nyitó eseményén. A programkínálat igen változatos lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sokáig kérdéses volt, hogy a járványhelyzet miatt egyáltalán lehet-e bármilyen közösségi programot szervezni a városban, de az enyhítéseknek köszönhetően most egy, Érd életében teljesen új típusú programsorozatot szervezett a Szepes Gyula Művelődési Központ. Ahogy azt Wolf Katalin, az intézmény igazgatója kiemelte: ez egy olyan speciálisan megszervezett projekt, amelyben csupán néhány héttel járnak a közönség előtt. „Ez azt jelenti, hogy hétről hétre a sikeresség, a fogyasztás határozza majd meg a következő heti program megszervezéséhez az anyagi lehetőségeinket. Vagyis amennyiben van érdeklődés az érdiek részéről a programok iránt, akkor megteremtik a következő heti program lehetőségét” – hangsúlyozta az intézményvezető.

„A nyár – ha nincs a koronavírus – akkor is egyfajta leeresztő szelepe az évnek. Nemcsak a jó idő miatt vannak fesztiválok, kulturális programok és egyéb szórakozási lehetőségek, hanem gyakorlatilag a társadalom ritmusa így működik” – mondta el a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója. Wolf Katalin hozzátette: most ebben a helyzetben nagyon át kellett gondolniuk, mivel is lépnek ki az elmúlt időszak bezártságából.

A tervek szerint a város főtere július 3-tól fesztiváltérré, kötetlen találkozási ponttá alakul át. Wolf Katalin kiemelte: a nyár folyamán mindig a péntek lesz a mozgalmas nap. Ilyenkor lesz élőzenei kínálat, de szigorúan háttérzeneként szól majd, hiszen a hangsúly a beszélgetéseken, a találkozáson és a kikapcsolódáson van. A programhoz csatlakozott a Radio Sense csapata is, akik hamarosan a művelődési házból sugározzák majd az adást. A szombat pedig a szakmailag úgynevezett csendes nap lesz. Ekkor kertmozival várják majd az érdeklődőket. Elsőként a Macskafogó című animációs filmet vetítik le, naplemente után. De a nyár a magyar filmgyártás több ikonikus filmje lesz látható. Ahogy Wolf Katalin fogalmazott: ezt úgy kell elképzelni, mint egy nagy közös baráti filmnézést, közben lehet enni, inni, mászkálni. A kertmozi kialakításához pedig raklapokból készültek padok, ezeket a Szepes Gyula Művelődési Központ munkatársai készítették el. Vasárnaponként pedig a legkisebbeknek szeretnének kedveskedni, mesedélutánokkal, bábszínházi előadásokkal.

Egész hétvégén finom ételekkel, italokkal, fagyival és sütivel várják a kilátogatókat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email