jarda_200702

Új járdát kapott a központ környéke

Több, mint 1000 méteren újult meg a járda a városközpont egyik legforgalmasabb részén.

Barabás térkövet kaptak a felújított járdák a lakótelep környékén, és befejeződött a járdafelújítás a Felső utcában a múzeumsétánytól a Karolina utcáig, az Alsó utca és a Béke tér területén a körforgalomig. A felújítások költségeinek nagy részét, 50 millió forintot a Belügyminisztérium vissza nem térítendő pályázati támogatása biztosította, amihez a város önerőként 20 millió forintot tett hozzá.

Szűcs Gábor alpolgármester az Érd TV kérdésére hozzátette, hogy tervezik a teljes városi járdakoncepció kialakítását is:

“Eddig ad hoc módon zajlottak a járdaépítések. Azaz ahol a legfájóbb volt, ott beavatkozásra került sor. Polgármester úr és jómagam is úgy gondoljuk, hogy szükség van egy koncepcióra, amiben ütemezzük, hogy évről-évre mely szakaszok újulnak meg, melyek épülnek. Így sokkal követhetőbbek és racionálisabbak lehetnének a járdaépítések.”

Jelenleg is zajlik egy járdaépítés az ÉKFI kivitelezésében: a Pacsirta utcában a Fehérvári úttól a Batthyány iskoláig.

 

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email