22_03_29_erdmost_nincskep

Summerfesti MÁS – TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é

22_03_29_erdmost_nincskep

Summerfesti MÁS – TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é

A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Személyesen ugyan nem, de online videók és bejelentkezések formájában találkozhatunk külföldi táncosokkal a „Summerfesti MÁS – TRENDBEN, tRENDBEN” elnevezésű programsorozat keretein belül augusztus 12 és 20 között – tudtuk meg Szigetvári József fesztiváligazgatótól. Felállítják a fesztiválsátort, és nem kell nélkülöznünk az olyan népszerű programokat sem, mint a játszóházak, nemzetiségi estek, táncpanorámák, nyitó- és a záróceremónia, illetve fesztiválklub. „A külföldi fellépőket on-line látjuk vendégül az idén, az élő programok során pedig többségében Magyarországon élő nemzetiségi, kulturális közösségek előadói – a többi között zsidó, délszláv, latin, görög, brazil és afro fellépők – adnak műsort.”

A programokat az aktuális biztonsági előírások és ajánlások maximális betartása mellett, több helyszínen, eltérő időpontokban rendezik meg, hogy sehol se alakuljon ki nagyobb tömeg. A főtéren ezúttal nem épül nagyszínpad és lelátó, de az augusztus 20-ai városi ünnepség és utcabál a tervek szerint a hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre. Az idei nemzetközi néptáncfesztivált a nap 24 órájában fogják közvetíteni az interneten.

A „hézagpótló napok” következő állomása a Battai Nap-OK-é nevet kapta, és augusztus 21-22-én várják a közönséget a különböző helyi művészeti csoportok fellépéseivel, amelyekre a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor a megszokott menetrendben, a majálison vagy a gyereknapon például.

A szervezők remélik, hogy a két – huszonhét éve népszerű – rendezvénysorozat idei formájában is elnyeri a városlakók tetszését, akiknek kellemes kikapcsolódásban lesz részük a nyár utolsó napjain. A „Summerfesti MÁS – TRENDBEN, tRENDBEN” elnevezésű eseménysor megtartását az Emberi Erőforrások Minisztériumától és a Nemzeti Kulturális Alapból kapott támogatás teszi lehetővé. A szervezők hamarosan mindkét rendezvény részletes programját nyilvánosságra hozzák – mondta el Szigetvári József.  

Közösségi eseménnyel nyitotta meg kapuit a Barátság Kulturális Központ június 25-én. A „Miénk a ház” elnevezésű programon az intézményben működő csoportok népes, lelkes tábora vett részt, akiknek a BKK munkatársai az elmúlt három hónapról szóló meglepetés kisfilmmel és apró ajándékkal is kedveskedtek.

Vezér Mihály polgármester újabb öt évre Szigetvári Józsefet bízta meg a BKK vezetésével július 1-jétől. A döntés a bíráló bizottság pozitív szakmai véleménye után, a folyamatos és zavartalan működés érdekében, a Kormánytól kapott felhatalmazás alapján, saját hatáskörben született meg – szerepel a városvezető Facebook-posztjában. Vezér Mihály megköszönte az igazgató eddigi munkáját és további szakmai sikereket kívánt neki.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email