22_03_29_erdmost_nincskep

Simó: döbbenet és felelősségáthárítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Simó: döbbenet és felelősségáthárítás

Jogszabálysértő módon hozott döntéseket Csőzik László a veszélyhelyzet alatt - Simó Károly, az érdi Fidesz frakcióvezetője szerint, aki sajtótájékoztatóján reagált arra is, hogy 70 millió forint európai uniós támogatást vissza kell fizetnie Érdnek egy 2017-es közbeszerzési szabálytalanság miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Döbbenetesnek nevezte Simó Károly, ahogy Csőzik László polgármester döntéseket hozott a veszélyhelyzet alatt, ahogy állítja egyiket sem a szabályoknak megfelelően. Simó nehezményezte, hogy a 106 veszélyhelyzet alatt elfogadott döntés közül 46 a veszélyhelyzet utolsó napján született meg, többnyire a városi intézmények beszámolóinak elfogadásáról. Ahogy mondta, dokumentumuk is van arról, hogy a polgármester jogszabálysértően váltotta le az ÉKFI intézményvezetőjét, akinek a korábbi kinevezését azonban nem vonta vissza, de közben május 22-én kinevezett egy újabb vezetőt, és csak június 10-én, visszamenőleges hatállyal hozott erről határozatot.  

Az érdi sportegyesületek támogatásával kapcsolatban felrótta a polgármesternek, hogy nem írt ki korábban erre pályázatot.

„Úgy tűnik, hogy számára egy kolonc számára a demokrácia.(…) Jelezném: még Érden is vannak jogszabályok, amelyeket még  a polgármesternek is kötelessége betartani,” összegezte Simó.

A frakcióvezető később hosszasan sorolta azokat az utakat és csomópontokat, amelyek fejlesztésére állítása szerint megvan a forrás, sok helyen kész tervek, engedélyek várnak arra, hogy történjen valami. „Hol vannak a megígért útjaink?” – kérdi ezzel kapcsolatban.  Ezt kérdezi a saját választókerületében található Csalogány utcáról is, amit most, a vasúti munkálatok után, meggyőződése szerint, azért nem építenek, mert itt ő, azaz fideszes a képviselő.

A frakcióvezető elismerte, hogy az előző városvezetés alatt folyamatban volt egy komoly, 60 milliárd forintos útépítési program előkészítése, de, mint érvelt, annak lehívását 2020 áprilisáig elő kellett volna készíteni, anélkül „nem lehet a kormánytól pénzt kérni. Ez komolytalan.”

Az érdi Fidesz frakcióvezetője végül kifejtette, hogy Csőzik László a Facebookon felelősséghárításba kezdett azzal kapcsolatban, hogy a Pénzügyminisztérium hivatalosan közölte: 70 millió forint európai uniós támogatást visszavonnak egy 2017-ben történt óvodafelújításhoz kötődő közbeszerzési szabálytalanság miatt.  „Arra kérjük a polgármestert, hogy higgye el, az érdieknek nincs 70 millió forintja arra, hogy politikai játékokat folytasson, hogy sarat tudjon dobálni az előző városvezetésre.” Simó felszólította, hogy minden jogi lépést tegyen meg ez ellen. „Ha nem teszi meg ezeket a jogi lépéseket, akkor ez a Facebook posztolás, ami a cselekvés, a város építése helyett történik, az mindösszesen szélhámosság és az érdiek megtévesztése.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email