22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszázezres juttatást kaptak a városházán dolgozók

22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszázezres juttatást kaptak a városházán dolgozók

Állománygyűlést tartott a városházán Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, melyen Csőzik László polgármester bejelentette, a hivatal munkatársai egységesen 200 ezer forint nettó összegű cafeteria juttatásban részesülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Közel kétszáz ember dolgozik az érdi városházán, azért tartottunk állománygyűlést, mert úgy néz ki, vége a pandémia időszaknak és úgy gondoltam, illő megköszönni azt a segítséget, amit nyújtottak, hiszen a városháza alkalmazottai sokat segítettek abban, hogy adományok, fertőtlenítőszerek, maszkok jussanak el a rászorulókhoz és az igénylőkhöz. Ez egy komoly logisztikai kihívás volt, aminek sikerült megfelelni. És hát itt van a köztisztviselők napja, július elsején – mondta az alkalmazottaknak járó jutalomról Csőzik László. – Fontosnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy egy összeszokott, jó csapat dolgozzon a városért, az itt élőkért” – fűzte hozzá.

Csőzik László elmondta azt is, nem csak az anyagi jutalommal díjazzák a dolgozókat, hiszen június 30-án, a napközis táborban tartanak egy összejövetelt is a munkatársaknak.

„Mivel szerény az illetmény, ilyenkor minden évben jutalomosztás szokott történni. Ma ezt úgy oldottuk meg, hogy egységesen 200 ezer forint nettó összegű cafeteriajuttatást kaptak. Ebből gyakorlatilag meg tudja valósítani egy család a nyaralását. Ezzel kívántuk kifejezni köszönetünket azért, amit a városért tesznek.”

A városvezető bízik benne, hogy az előttünk álló időszak sikeres lesz. A hétfői közgyűlésen az adórendelet módosításával nagyszabású változásokra számíthatunk, ebben pedig a hivatali munkatársakra, köztisztviselőkre is nagy szükség lesz.

Kitért rá, a jutalom kb. 30-35 millió forintos költséget jelent az önkormányzatnak, de „jóval olcsóbb így, mintha jutalomként vagy illetményként lett volna számfejtve, tehát közel a felét meg tudjuk takarítani.”

„A forráselvonások hatására nagyon meg kellett gondolni, hogyan tudunk segíteni az itt dolgozókon. Ahhoz képest nagy dolog, ami történt, hogy a gépjárműadót elvonta az állam, a helyi iparűzési adóbevételeink megcsappanni látszanak, tehát biztos, hogy százmilliós kiesés következik be és nem tudjuk azt, hogy működési támogatás címén mekkora támogatásra számíthatunk a Pénzügyminisztériumtól. Tehát azért kellett ehhez egy megelőlegezett bizalom, optimizmus a jövőt illetően, de úgy gondolom, kötelességünk volt, számítottak rá és ez jár nekik.” – mondta a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email