22_03_29_erdmost_nincskep

Hét új fertőzöttje és három áldozata van a vírusnak

22_03_29_erdmost_nincskep

Hét új fertőzöttje és három áldozata van a vírusnak

Hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4114-re nőtt a beazonosított esetek száma hazánkban, miközben újabb három, krónikus beteg hunyt el, így a járvány hazai áldozatainak száma 576-ra emelkedett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavirus.gov.hu közlése szerint 2618-an már meggyógyultak, így az aktív fertőzöttek száma 920 fő, az ő 39%-uk (356 fő), az elhunytak 60%-a (347 fő), a gyógyultak 48%-a (1249 fő) budapesti. 183 embert ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. 3705-en vannak hatósági házi karanténban. 261 420 mintavétel történt eddig akkreditált laboratóriumban.

A legfrissebb adatok szerint Pest megyében eddig 609 fertőzöttet regisztráltak, de az nem derül ki, hogy közülük hányan aktív fertőzöttek.

A portál emlékeztet, megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email