22_03_29_erdmost_nincskep

Új fészket kaptak a fecskék

22_03_29_erdmost_nincskep

Új fészket kaptak a fecskék

A héten sem kell madaras hírek nélkül maradnia olvasóinknak. Kedden délután kiesett ugyanis két molnárfecske fióka a fészekből a Tárnoki úton, egy áruház előtt. Most már jól vannak, hála egy fél tucat ember segítségének. Sőt, kaptak új fészket is kedden este, amit azóta már a szülők is elfoglaltak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Petró Krisztina, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület érdi tagja keresett meg azzal délután, hogy akció van: két fecskefiókát kell visszatenni a fészkükbe, amiből kiestek. Szükség van egy jó nagy létrára is, amiért már Tetlák Örs alpolgármestert hívta, aki szólt az Érdi Városfejlesztési Kft.-nek, hogy segítsenek a fiókák mentésében.

Mi is odasiettünk, ahol kiderült, hogyan történhetett a baleset: a tollas csöppségek fészke már félig szétesett, valószínűleg a vihar tépázta meg. A Spar munkatársai, akik megitatták és biztonságba helyezték őket, amíg ki nem értünk, azt mondták, egy gerle is el akarta időnként foglalni a fészküket, lehet, hogy ő túrta ki onnan a két fiókát. Mindenesetre a fészek, amiben még három további molnárfecske fióka is meghúzódott, nem tűnt túl biztonságosnak, úgyhogy Kriszta egy, az MME által gyártatott műfészekre cseréltette le az eredetit Zsákovics Andrással, a Városfejlesztési Kft. munkatársával. 

Minden jó, ha a vége jó. Kedden este azonban még nem tudtuk, hogy mi lesz a kis molnárfecske fiókák történetének vége, mert a szülők egy jó ideig nem találtak haza, az új fészekbe. Kriszta akkor is azt mondta, hogy mivel ugyanoda lett felhelyezve, ahol az előző volt, és a fiókák idővel elég hangosan tudatni fogják azt is, hogy vacsoraidő van, – a fecskéknek pedig a közhiedelemmel ellentétben pocsék a szaglása, a hallása viszont nagyon is jó – meg fogják találni a fiókákkal teli műfészküket. 

És végül így is lett. Szerda reggel már ott szorgoskodtak a fészek körül a szülők, hogy szervírozzák a reggelit a piciknek. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email