22_03_29_erdmost_nincskep

Június 20-án jön a nyári menetrend a MÁV-nál

22_03_29_erdmost_nincskep

Június 20-án jön a nyári menetrend a MÁV-nál

Jégmadár sebessel és bagolyvonattal is utazhatunk a vakáció ideje alatt a Balatonhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tavaly nyári szezonban 1,65 millióan utaztak a balatoni járatokon (a Balatonhoz, Balatontól, illetve a kifejezetten a tóparti települések közötti utazások együttesen), ami 7,5 százalékkal haladta meg az előző évi teljesítményt. A déli parton zajlott az utazások 70 százaléka – írja a MÁV-START. 

A korábban Siófoki Flirt nevű sebesvonatok megállási rendje változik a kisebb dél-balatoni települések kiszolgálásának javítása érdekében, a vonatok Budapesten a Déli helyett a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek, ezáltal Pestről és a keleti agglomeráció felől jobb eljutást biztosít a Balatonhoz. A vonat új neve Jégmadár sebesvonat lesz.

Az északi parti Tekergő gyorsvonatok a Déli pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestről indulnak, ezzel a dél-pesti régiónak jobb balatoni kapcsolatot biztosítanak.

A Szolnok és Fonyód közötti hétvégi vonat az idei évtől Napfürdő néven, sűrűbb megállási renddel közlekedik, ezáltal a dél-keleti agglomeráció lakossága is közvetlen juthat Balatonhoz vagy a Velencei-tóhoz. A Napfürdő vonatok a tavalyihoz képest Cegléd és Monor mellett Albertirsa, Üllő, Vecsés állomásokon is megállnak. (Ezek a vonatok Érden nem állnak meg, de Kelenföldön és Kőbánya-Kispesten igen.)

A Bagolyvonatokat idén nyáron is közlekedteti a vasúttársaság.

Az utasoknak előre tervezve, időben, akár több nappal előbb érdemes megvenni a jegyet, különösen a hétvégi csúcsforgalmi időszakokra. A vasúttársaság továbbra is  kéri az utasokat, hogy a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.  

Jönnek az új balatoni napijegyek (Balaton 24 – Balaton 72)

Új termékként jelent meg a pünkösdi hétvégén a Balaton 24 és Balaton 72 elnevezésű jegy, illetve ennek 26 év alattiaknak szóló változata. A 24 illetve 72 órás érvényességű, napijegy jellegű termék korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körül, a Tapolca – Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasúton. A termék kedvező ajánlat a már Balatonnál nyaralók részére a tó partján elérhető turisztikai attrakciók felkeresésére, ezáltal hozzájárul a belföldi turizmus fejlődéséhez, valamint lehetővé teszi a jegyvásárlásból eredő kontaktusok számának csökkentését. A part menti utazások segítése érdekében a Déli->Parti, Katica és Tekergő vonatokon Székesfehérvártól, a többi vonaton a kijelölt kocsikban az első balatoni megállási helytől felármentesen (pótjegy váltása nélkül) lehet utazni a Balaton partja mentén a szabadon maradt helyeken.

A 24 órás verzió 990, a 26 éven aluliaknak 660, a 72 órás 2490, 26 évnél fiatalabbaknak 1650 forintba kerül.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email