22_03_29_erdmost_nincskep

Mesés figurák az egészségházban

22_03_29_erdmost_nincskep

Mesés figurák az egészségházban

Önkéntesek festettek mesefigurákat a Bagoly utcai új gyermekorvosi rendelő falaira. A szülők mellett a városvezetők és önkormányzati képviselők is részt vettek a munkában, így szombatra elkészültek a falfestmények. A figurákat egy jópofa ötlet segítségével rajzolták fel a falakra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jó kézügyesség sajnos nem minden szülő sajátja, de a rendelőfestés ötletgazdája, Karácsony-Varga Gabriella és az önkéntesek egy pofonegyszerű módszert alkalmaztak: projektorral a falra vetítették a mesefigurák rajzait, majd utánarajzolták a kontúrokat.

Ezt követően már „csak” festeni kellett. A festék egy korábbi, hasonló akcióból származott – télen ugyanis a Mária utcai rendelőt dekorálták ki az önkéntesek, szintén Gabriella szervezésében.

Csőzik László polgármester a posztjában így számolt be a szombaton végződött projektről:

„Egy kifejezetten lelkes, jó két tucat civilből álló szuper csapat festett mesefigurákat ma reggel 7 és délután 1 közt a Bagoly utcai orvosi rendelőben, a Staud Egészségházban. Mi is ott voltunk, segítettünk. Én – bevallom őszintén – csak jelképesen és rövid ideig (beértem pár kutyalábnyommal és Szimba törzsével), de többen nagyon is belehúztak! Egy hete egy pofonegyszerű ötlet segítségével az előcsapat ceruzával megrajzolta a figurák kontúrjait, ma a kifestésükön volt a sor. Hatalmas közösségi élmény, és a tetejében teljesen ingyen szépült így, s lett gyermekbarátabb a rendelő minden helyisége. Köszönöm az összes résztvevőnek a város nevében.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email