22_03_29_erdmost_nincskep

Kevesebb a koronavírus a főváros szennyvizében

22_03_29_erdmost_nincskep

Kevesebb a koronavírus a főváros szennyvizében

A szennyvízben mért koronavírus (genomkópia) száma jelentősen csökkent Budapesten - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-t.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt hetekben újabb mintavételezések történtek három budapesti szennyvíztelepen – írták. A mérések arról tanúskodtak, hogy Budapesten a szennyvízben majdnem egy nagyságrenddel kevesebb vírus-nukleinsav volt, mint az előtte vett mintákban.

A Budapesten végzett mérési eredmények csökkenő tendenciát mutatnak, ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható – hangsúlyozták.

Jelezték: mivel a főváros szinte teljes területének szennyvize a három vizsgált szennyvíztelepre érkezik, az eredmények reprezentatívak.

Fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, viszont maga az örökítő anyag igen. Ezeknek a vizsgálatoknak azért van jelentőségük, mert az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhetnek – mutatott rá az NNK.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email