22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi házáért ölték meg a 95 éves asszonyt

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi házáért ölték meg a 95 éves asszonyt

Letartóztatták azt a férfit, aki hosszú időn keresztül nyugtatózott egy 95 éves asszonyt, hogy rátehesse a kezét annak érdi ingatlanára. Az idős hölgyet bántalmazta is, aki belehalt sérüléseibe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást.

A gyanúsított 2019 tavaszán egy budapesti társasház felújítási munkáinak végzése során ismerkedett meg az ott lakó idős hölggyel. A férfi az özvegy bizalmába férkőzött, nyugtatót és altatót adagolt neki, majd aláíratott egy szerződést a 95 éves sértettel, hogy jogosult legyen a nő érdi ingatlanjának használatára, majd egy öröklési szerződést is az érdi, illetve egy másik ingatlanra vonatkozóan.

Az idős hölgy tavasszal szokásának megfelelően kiköltözött az érdi házba. A férfi segített kiköltöztetni őt, és naponta látogatta, közben titokban adagolta a gyógyszereket a nőnek, aki legyengült a piruláktól. Tavaly június végén a férfi bántalmazta is az idős asszonyt, aki bordatörést szenvedett, és a kialakult mellűri vérzés okán megfulladt. A bántalmazásnak szemmel látható nyoma nem volt, így a férfi másnap reggel értesítette a mentőket, hogy holtan találta a hölgyet. A sértett unokájának adta ki magát, és jelezte a kiérkező mentősöknek, hogy nem kér boncolást, így arra nem is került sor. Ezt követően a férfi fia rögtön beköltözött a lakásba.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta. A bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb július 5-ig. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email