22_03_29_erdmost_nincskep

Már 275 ezret gyűjtöttek a Tündérpakknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Már 275 ezret gyűjtöttek a Tündérpakknak

Májusban új kedvezményezettet talált a mentőállomás után az a civil licit, melynél az árverésre bocsátott termékek nem a felajánlóhoz, hanem jótékony célra, valamely alapítványhoz kerülnek. A Tündérpakk alapítványnak már 275 ezer forintot gyűjtöttek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Megnéztük a lehetséges jelentkezőket és a járványhelyzet kellős közepén olyan alapítványt szerettünk volna választani, amely segít a rászorulóknak. Nem szerettünk volna beskatulyázni senkit, hogy nagycsaládosok, gyermeküket egyedül nevelők, idősek vagy fiatalok. Számunkra az elsődleges szempont volt, hogy rászorulók legyenek, hogy ebben a bajban tudjunk rajtuk segíteni” – mondta el Bakos Petra, a civil licit társalapítója, miért a Tündérpakk Alapítványt támogatja az érdi mentőállomás után az árverés.

A járványhelyzet elején megalakult csoport ma már 1134 tagot számlál, május 20-ig a Tündérpakk számára pedig 65 licitből eddig 275 ezer forintnyi felajánlás érkezett, melyekben vannak könyvek, fizikai munkaerő, ajándékcsomagok, ajándéktárgyak is.

„Összeget nem határoztunk meg, úgy állunk hozzá, hogy minél több, annál jobb. A következő egy hétben szeretnénk még pénzt gyűjteni. Azt határoztuk meg, hogy ami pénzt összegyűjtünk, azt mind érdi rászoruló családra költjük el. A hét vége felé a mi segítségünkkel lesznek kiosztva a csomagok” – jegyezte meg Bakos Petra.

A csoport eleinte a mentőállomás számára gyűjtött non-kontakt hőmérőre, vénakeresőre, majd garázskapura több százezer forintot. Az adományozás kezdeti sikerei után viszont Bakos Petra azt tapasztalja, egy kicsit csökkent a licitből befolyó összeg.

„Egy picit változott. Érezzük azt is, hogy már több hónapról beszélünk, amióta az emberek ezt a járványidőszakot élik. Egy kicsit csökkent, nem szeretnék találgatni, miért történik ez. Talán nem olyan lelkesek, mint a mentőalapítványnál, talán az újdonság ereje is akkor hatott. De múlt héten kaptunk egy nagyon jó hírt a mentőállomástól arról, hogy elkezdték beépíteni a garázskaput” – jegyezte meg Bakos Petra.

A civil licit társalapítója kifejtette, azoknál a liciteknél, amelyekre a megadott határidőig nem érkezik ajánlat, két lehetőség van: egyrészt megkérdezik a felajánlót, szeretné-e meghosszabbítani a határidőt, másrészt alapítvány váltás esetén hó végén a liciteket át lehet vinni a következő hónapra, a következő kedvezményezettel.

Bakos Petra elmondta, a héten lesz az alapítóknak egy online ülése, ahol eldöntik, júniusban mely alapítványt támogassák.

A csoport ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email