22_03_29_erdmost_nincskep

Nem rémhír az álhír

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem rémhír az álhír

Elutasította a Pest Megyei rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amelyet Érd polgármestere, Csőzik László adott be a Fidesz közeli Érdi Oldal cikkével kapcsolatban rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Oldal Blog május 12-én azt írta, hogy „eddig négy személy hunyt el Érden a koronavírus következtében”. Az állítás a címben és vastag kiemeléssel a cikkben is szerepelt azzal a körítéssel, hogy a Csőzik László vezette önkormányzat elhallgatja a valós adatokat, és a járvány kitörése óta semmilyen tájékoztatást nem ad az érdieknek.

Az önkormányzat a feljelentéshez csatolta a hivatalos igazolást, amely szerint a cikk megjelenéséig Érden egyetlen olyan halálesetet sem regisztráltak , amelynél a COVID-19 koronavírus-fertőzést jelölték volna meg a halál okának.

A rendőrség egy héttel a feljelentés után arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy megvizsgálták az ügyet, és álláspontjuk szerint „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Békéscsabán épp pénteken ítéltek 250 illetve 150 óra közmunkára két férfit. Őket a Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé, mert februárban „a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi portálon”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email