22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokon nincs fertőzött

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokon nincs fertőzött

Tárnokon nincs fertőzött, jelenleg ketten vannak hatósági házi karanténban – tájékoztatta az Érd FM 101.3-at település polgármestere Lukács László, aki arról is beszélt, hogy az egészségházba beszerezték a kontakt hőmérőt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Pillanatnyilag nincsen koronavírusos Tárnokon, legalábbis nem tudunk róla, két ember van karanténban. A múlt hét végi rendelkezéseknek megfelelően a kontakt-hőmérőt beszereztünk az egészségházhoz, amivel az időpontra érkező betegek belépése előtt megnézik van-e lázuk, amennyiben van, akkor nem mehetnek be az egészségházba” – mondta az Érd FM 101.3-nak Lukács László.

Tárnok polgármestere beszámolt róla, a településen egyelőre nem enyhültek a szigorítások, az egyetlen ilyen az óvodák és bölcsődék bezárása volt, ám ezek ügyeleti rendszere továbbra is működik.

Lukács László arról is beszélt, az időseket napi szinten támogatják. „A közeljövőben, de ha sokáig fenntartjuk ezt az állapotot, akkor hosszútávon eljön az az idő, amikor az embereket komolyabb pénzösszeggel is támogatni kell. Erre Tárnoknak nem lesz pénze. Mi nem tudunk olyan támogatást adni, mint mondjuk Érd, ahol ugye Csőzik úrtól hallottuk, hogy azok az emberek, akik elvesztették állásukat, kapnak ötvenezer forintot. Ezt mi nem tudjuk kitermelni, márpedig itt Tárnokon hasonló problémák lesznek” – fogalmazott Lukács László. „Ez nem tárnoki probléma, hanem országos, szerintem nagyon kevés olyan önkormányzat van, amely ezeket az egyébként kormányzati feladatokat meg tudja finanszírozni, így a kormánynak előbb-utóbb lépnie kell” – tette hozzá.

Lukács László arról is tájékoztatott, vannak olyan már futó projektek, melyek költségvetését támogatásból oldotta meg az önkormányzat. Ezeket a támogatásokat meg is ítélték az önkormányzatnak, csak az együttműködési szerződés aláírására várt, ám a járvány elleni védekezés miatt elvették ezt az összeget.

„Ez a húszmillió forint a vasútállomásnál lévő pihenőpark befejezésére volt kiutalva Tárnok számára, ezt most visszavonták tőlünk, nem kapjuk meg. Ez azt is jelenti, hogy nem fogjuk tudni befejezni a pihenőparkot. Minimális dolgokat – amik feltétlenül szükségesek – saját költségen meg kell csinálni, de a biciklitároló, padok, a közvilágítás befejezése nem fognak beleférni a projektbe” – mondta Lukács László.

„Még nem kaptunk róla információt, de ugyanebben a stádiumban van és szerződéskötésre vár az új óvoda konyhája, ami valamiért külön pályázati pénzből épülne meg. Azért dolgozunk, hogy legalább ezt a 170 milliót ne vegyék el tőlünk, mert ha azt is elveszik, akkor az óvodai konyha építése nem fog megvalósulni és akkor valami más megoldást kell találnunk, hogy egyáltalán meg tudjuk nyitni az új óvodát, ami most építés alatt van” – jegyezte meg Tárnok polgármestere, kitérve rá, ideiglenesen azt tudják csinálni, hogy a kiszállított ételt az óvoda mellett lévő bölcsőde konyhájára szállítják, innen vinnék át az óvodába akár egy ideiglenesen átépített zárt folyosóra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email