22_03_29_erdmost_nincskep

Mutasd meg, hogy bírod a karantént!

22_03_29_erdmost_nincskep

Mutasd meg, hogy bírod a karantént!

Hogyan töltöd a karantén unalmas napjait? Most megmutathatod! Az Ifjúsági Önkormányzat fotó- és videópályázatot indított általános és középiskolásoknak; kreatív, mulatságos felvételeket várnak, és a legjobbakat díjazzák is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február vége óta első ízben ültek össze személyesen az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tagja, akik mostanáig csak telefon és az internet segítségével tartották a kapcsolatot. Május 15-ei találkozójuk fő témája a büdzsé átcsoportosítása volt.

 

– Mivel a rendezvényeink a vírushelyzet miatt sajnos jórészt elmaradnak, átcsoportosítottunk egy nagyobb összeget a nagyjából szabadon felhasználható reprezentatív keretbe. Így ajándékokat tudunk majd a facebook-oldalunkon meghirdetett fotó- és videópályázatunk nyerteseinek – mondta pénteki megbeszélésüket követően Harkai Márton, az az IFÖ sajtókapcsolatokért felelős referense.

A járványveszély kihirdetése előtt tervezték a fiatalok, hogy folytatják az elődeik által megkezdett defibrillátor-programot programot (2018 őszén a Kós és a Batthyány iskola kapott ilyen életmentő készüléket az IFÖ-től, míg a VMG és a Bolyai iskola a Delta RSE jóvoltából jutott defibrillátorhoz idén februárban). Most tovább folytathatják a szervezést. 

– Sajnos, a vírushelyzet miatt a programok terén elég szűkek a lehetőségeink, nem tudunk, illetve merünk tervezni. Arra gondoltunk, hogy az óvodákat, bölcsődéket támogatnánk, például mesekönyvekkel. A négy érdi középiskola számára idén már biztosítottunk 250-250 ezer forint szabadon felhasználható forrást, ezt akár a stúdiók fejlesztésére, akár tanteremfestésre használhatják, vagyis amire épp szükségük van az iskoláknak. A Live Street Art rendezvényt tudomásunk szerint megrendezik az idén, és ha így lesz, szeretnénk csatlakozni – mondta Márton arra a kérdésünkre, mire tudják fordítani az idei büdzsében biztosított tízmillió forintot, ha a nagy költségigényű rendezvényeiket (mint például a veteránautó-kiállítás) nem tudják megtartani. Átvinni ugyanis ezt a pénzt a következő ciklusra nem lehet – amit nem költenek el, az visszaszáll az érdi önkormányzatra.

– Nem kötelező minden pénzt felhasználnunk, de szeretnénk belőle minél értelmesebb dolgokat véghezvinni. Elképzelhető, hogy nyár végén, kora ősszel még tudunk szervezni valamilyen programot, de akkor már az őszi választásra is szeretnénk fókuszálni – hangsúlyozta.

 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email